Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde yaklaşık 90 yıldan beri sorun olan içme suyu, açılan yeni kuyudan yüksek debide su bulunması ile çözüme kavuştu.
Belediye başkanı olan Celalettin Güven, birinci önceliği içme suyu sorununa ayırdı. Kurduğu uzman ekiple ilçede arama yapan Güven, Taşlıhöyük yolu üzerinde bulduğu kuyudan saniyede 26 litre debisinde çıkan su ile ilçe halkının yüzünü güldürdü. Seçim dönemi sonrasında Kozaklı halkının büyük bir teveccühle kendisini başkanlığa seçtiğini kaydeden Güven, bunun sorumluluğunu üzerinde hissederek ekibiyle birlikte geceli gündüzlü çalışma içerisine girdiğini kaydetti.

Seçim vaatleri içerisinde, halkın istekleri doğrultusunda en önemli projelerinden birini içme suyunun oluşturduğunu kaydeden Güven, “İlçemiz 1954 yılında kuruldu. O yıldan bu yana içme suyu problemi vardı. Benim aileme göre ise 80-90 yıldır içme suyu sorunu bulunuyor. Rabbim, bize içme suyu bulmayı nasip etti. Gece gündüz çalışarak ilçemize tertemiz içme suyu vermeye başladık. Vatandaşımız da çok mutlu oldu. Bizi destekledi, yol gösterdi. Bulduğumuz suyu sisteme verdik. Şimdi yeni bir sistem kurulumu üzerinde çalışıyoruz. Bunu yaptığımızda yeni kuyudan verdiğimiz suyu mevcut sistemden ayrıştıracağız. Mevsimsel olarak evlerde su azalması yaşandığından dolayı takviye olarak sisteme verdik. Sonrasında ilçemizin en az 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak olan kaynağımızdan tertemiz suyumuzu halkımızın kullanımına sunacağız. Böylece içme suyu az akacak, kesme işlemi uygulanacak gibi cümleleri halkın zihninden kesmiş olacağız.” dedi.