Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda Erciyes Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mümtaz Sarıçiçek tarafından verilen ‘Mehmet Akif Ersoy’ adlı konferansa;  Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Seyfeli, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın, Kapadokya Araştırma ve Uygulama Merkezi (NEVKAM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Adem Öger, akademik personel ile öğrenciler katıldı.

 

Konferansın açılış konuşmasında günün anlam ve önemini belirten Üniversitemiz Türk Dünyası Kültür Topluluğu Akademik Danışmanı Arş. Gör. Muhammed Emin Yıldızlı, Türk Dünyası Kültür Topluluğunun Nevşehir’e, Nevşehir Üniversitesine, Türk Dünyasına ve Türklüğe güzel bir araç olması temennisinde bulundu.

 

İstiklal Marşı’nın yazarı ve milli şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, sanatı, edebi şahsiyeti ve eserleri konusunda katılımcıları bilgilendiren Doç. Dr. Mümtaz Sarıçiçek, 2 yıl aradan sonra tekrar Nevşehir Üniversitesinde bulunmaktan dolayı da hoşnut olduğunu dile getirdi.

 

Konferans sonunda Üniversitemiz Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın, konuşmalarından dolayı Doç. Dr. Mümtaz Sarıçiçek’e teşekkür ederek kendisine plaket takdim etti.