AK Parti kurucularından Nevşehirli değerli hemşehrimiz E. Kamu Denetcisi ve 19. 20. 21. 22. Dönemler Nevşehir Milletvekili Mehmet Elkatmış, FİB Haber Merkezini ziyaret etti. 

Elkatmış, gazetemizi ziyaret ederek FİB Haber.Com Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı ile Nevşehir üzerine koyu bir sohbet yaptılar. İşte bu özel ziyaretten küçük notlar:


Gençlerimiz ülke ve memleket siyasetini yakından takip etmeli...

Eski Nevşehir Milletvekili Mehmet Elkatmış görüşmede, FİB Haber Gazetesi ile olan diyalogu ve tanışmışlığının çok eski yıllara dayandığını, yerel basının siyasetçileri halkla iletişiminde çok önemli bir işlev gördüğünü, kendisinin de halen hem Nevşehirde hem ülkede siyaseti dikkatle takip ettiğini dile getirerek, " Ülkemizin geleceği açısından başta gençlerimiz olmak üzere herkes ülkedeki gelişmeleri dikkatle takip etmeli, yeri geldiği zamanda değişik kanallardan tepkisini ortaya koymalı." dedi.

Nevşehir'den hiç kopmadım...!
Elkatmış, “Ben Nevşehir’den hiç kopmadım, hemşerilerimiz beni arıyorlar bundanda memnun oluyorum, oğlum Furkan'ın eğitimi nedeniyle de Ankaradaki yaşamımıza devam ediyoruz. Açıkcası, Bir zamanlar vekil olarak yaptığım hizmeti şimdide fahri olarak sürdürmekteyim. Kapım herzaman Nevşehir’li hemşerilerime açıktır.”dedi.

Birlikten Güç Doğar!
Şehrimizin sosyal kültürel ve ekonomik yönden daha iyi seviyeye gelmesi için Birlik ve beraberlik şart. Uzağa gitmeye gerek yok, hemen yanı başımızda Kayseri, Konya gibi örnekler var. Bir araya geldiklerinde hemen yeni bir yatırım yeni bir oluşum nasıl sağlarız da bu şehre bir katkımız oluruz peşindeler. İnşallah Nevşehirimiz de ki müteşebbislerimizde kendilerine bu örnekleri alırlar. Bu güzel topraklarda güzel işlere imza atarlar.

Nevşehirspor'a Destek Şart...!

Kendisinin Bir Galatasaray sempatizyanı olduğunu ama futbolla çok ilgili olmadığınıda ifade eden Elkatmış," fakat görev yaptığı süreç boyunca Nevşehirspor'un her zaman yanında olduğunu ve ellerinden geldiğince destek olduğuuda ifade etti. Nevşehirspor'un bu şehrin bir markası olmakla beraber gençleri kahvehanelerden uzaklaştırıp spora teşvik etmek açısındanda önemli olduğunun altını çizerek bu yıl takip ediyorum takımımız iyi gidiyor inşallah bu sene özlediğimiz şampiyonluğa da ulaşırız" dedi.

FİB Haber, Nevşehir ve Nevşehirlinin Sesi ...
Gurbette yaşayan Nevşehirlilerin sesi gözü kulağı olarak FİB Haber.Com ekibine teşekkürlerini ileten Elktamış, Nevşehir hakkında tüm gelişmeleri www.fibhaber.com olarak sizlerden öğreniyoruz. Bu manada çok kutsal bir görev ifa ediyorsunuz. Sizleri tebrik ediyor çalışmalarınız da kolaylıklar diliyorum dedi.

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı'da sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilimizizn yetiştirdiği önemli değerlerden biri olarak Sayın Mehmet Elkatmış'a teşekkür etti.

AK Parti kurucularından Eski Nevşehir Milletvekili ve Kamu Denetçisi Av. Mehmet Elkatmış, Susurluk komisyonu başkanı iken Gazetecinin bir sorusuna verdiği : Du'balım şeklindeki cevabı hafızalara işlenirken tamamen doğal üslubuyla yıllar geçsede özünden hiçbir şey kaybetmediğini gösteriyor.

Ülkemizde Mafya ve Derin Devleti en iyi bilen isimlerden birisi olan Mehmet Elkatmış, denilince heralde bir çırpıda ilk akla gelenler; Hizmetleriyle birlikte, Susurluk Araştırma Komisyon Başkanlığı ,İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı ,SSK, TEDAŞ gibi bir çok komisyonlarda araştırma soruşturma komisyonlarında görev aldı, Kamu Denetçiliği yaptı, TBMM'de Aldığı önemli görevler , nev i sahsina munhasir duruşuyla Türkiye Siyasetinin önemli ve unutulmaz profilleri arasında yerini aldı. Her zaman Nevşehirli oluşuyla sözlerine başlayan ve dürüst kişiliği ile tanınan Elkatmış, yaşamını hala hazırda Ankara'da sürdürüyor.


Mehmet Elkatmış Kimdir?
Mehmet Elkatmış: İnsan Hakları Savunucusu, Hukukçu, Siyasetçi 
Doğum: 14 Ocak, 1947 Nevşehir
Eğitim: Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Hukukçu ve siyaset adamı, insan hakları savunucusu. 14 Ocak 1947’de Nevşehir’in Nar kasabasında doğdu. Babası Ahmet Bey, annesi Şeküre Hanımdır. İlk ve ortaokulu doğduğu yerde tamamladıktan sonra Nevehir Lisesi’ni bitirdi. Yükseköğrenimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yaptı. Avukatlık stajını tamamladıktan sonra da Nevşehir’de serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Öğrenciliğinden itibaren Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) ile Milli Gençlik Vakfı (MGV) gibi birçok sivil toplum örgütünde kurucu, yönetim kurulu üyesi ve başkan olarak görev aldı. 1991 ve 1995 genel seçimlerinde Refah Partisi (RP)’nden Nevşehir Milletvekili seçilerek parlamentoya girdi. Bu partinin kapatılması üzerine Fazilet Partisi (FP)’nin kurucuları arasında yer aldı. 1999’da yine Nevşehir’den Fazilet Partisi milletvekili seçildi. Fazilet Partisi’nin de kapatılması üzerine Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)’nin kurucuları arasında yer aldı. 2002 genel seçimlerinde bu partiden yine Nevşehir Milletvekili seçildi. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde ise aday gösterilmedi.

 Mehmet Elkatmış, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı kâtip üyeliği ve idare amirliği ile TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu. “Refah-Yol” koalisyon hükümeti döneminde TBMM Susurluk Araştırma Komisyonu’nun başkanlığını yaptı. İnsan Hakları ve Susurluk komisyonları başkanlıklar dönemlerinde aktif ve etkili çalışmalarda bulundu. Terör örgütü PKK’nin rehin aldığı askerleri kurtarma operasyonuyla ilgili olarak yaptığı çalışma ve girişimler nedeniyle kamuoyunda adı daha çok duyulmaya başladı. Ulusal ve uluslararası olaylara duyarlıklı, dürüst ve cesur bir politikacı olarak toplumda hak edilmiş bir saygınlık sahibi oldu. ABD’nin Irak işgali sırasında, uluslararası kuruluşların Irak’ta tutuklulara kötü muamele yapmaları konusunda suskun kalınmasına tepki gösterdi. 

Yurtta ve dünyada insan hakları konusunda duyarlıklı oluşunun gereği olarak, insan haklarının en yoğun olarak ihlal edildiği dönemlerin savaş yılları olduğuna dikkat çekmiş ve “Günümüzde dünyanın birçok yerinde savaşlar vardır ve bu savaşlardan dolayı birçok hak ihlalleri söz konusudur. Buna rağmen, dünyada kendilerini insan hakları savunucusu olarak takdim eden Batılı ülkeler, şu an bakıyoruz ki insan haklarını en çok ihlal eden ülkeler oluyor.” görüşünü savunmuştur.

 Elkatmış, Necmettin Erbakan’ın Refah Partisi (RP)’yle Tansu Çiller’in genel başkanlığını yaptığı Doğru Yol Partisi (DYP)’nin koalisyon hükümeti olarak iktidarda oldukları 1990’lı yıllar sürecinde ortaya çıkan Susurluk olayıyla ilgili olarak, Susurluk dosyası açıldıkça hangi gizli olayların ortaya saçılacağını ilginç bilgiler vererek dikkat çekti. Bu konudaki görüşlerini şöyle özetlemiştir: 
“Savaşın, devletin içini nasıl çürüttüğü, barışın bu topraklara niye bir türlü gelmediği, savaşan güçlerin savaştan nasıl beslendikleri, savaştıkça nasıl zenginlik, güç ve iktidar devşirdikleri, savaşırken ne gibi hukuk dışılıklara battıkları, cinayetlerle ve uyuşturucu işiyle nasıl kirlendikleri, savaşı ve iktidarlarını nasıl finanse edip büyüttükleri, 1996 yılında Susurluk dosyasıyla kendini göstermişti. Eğer on beş yıl önce Susurluk olayı ve ilişkileri dibine kadar araştırılsaydı, yani Susurluk dosyası kapatılmasaydı ve sorumlulardan hesap sorulsaydı, belki bu ülke yıllar önce temizlenecekti ve bu topraklara barış çok daha önce gelecekti, bu kadar insan ölmeyecekti. Ama Susurluk sisteminden hesap sorulmadı. Sorulmaması için de Susurluk çetelerinin üstü 28 Şubat darbesiyle örtüldü. Bu ülkede bir kez daha savaş kazandı ve ardından daha büyük bir dalga olan Ergenekon geldi. Şimdi Ergenekon deşildikçe, kardeşi olan Susurluk da daha net bir biçimde ortaya çıkıyor. Susurluk soruşturmaları ve itirafları hızlanıyor.” 

Mehmet Elkatmış, 2007 Genel Seçimlerinde partisi tarafından milletvekili adayı gösterilmedi. Siyasi yaşamı boyunca, milletvekilliğinin yanı sıra TBMM Susurluk Araştırma Komisyonu Başkanlığı ve İnsan Hakları Araştırma Komisyonu Başkanlığı gibi önemli görevler üstlenmiş olan Mehmet Elkatmış’ın, dürüst kişiliği Nevşehir'de taraflı tarafsız herkesimin sevgi ve saygısını kazanmıştır.