NEVŞEHİR/FİBHABER-AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz Suriyeli Ailenin İftar Sofrasına Misafir Oldu.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ve eşi Fatma Açıkgöz  Afat Evler Mahallesi’nde yaşayan, biri 50 günlük diğeri 3,5 yaşında iki çocuklu  Abdulkadir Tarrab’ın evine iftar ziyaretinde bulundu.

"Açıkgöz, Suriyeli Ailenin İftar Sofrasına Misafir Oldu ve orucunu onlarla birlikte açtı." 

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, ülkesindeki iç savaştan kaçarak gelen 8 kişilik Suriyeli aileyle birlikte iftar açtı.

Milletvekili Açıkgöz, Suriyeli Abdulkadir Tarrab’ın ailesiyle birlikte yer sofrasında oruç açtı. 

Suriyeli  Abdulkadir Tarrab ve ailesi tarafından sıcak bir şekilde karşılanan Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz Suriyeli aile ile bir süre sohbet etti.

Suriyeli  Abdulkadir Tarrab ve Aile fertleriyle iftarını açan ve sıkıntılarını dinleyen AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ,Ne kadar acı çektiğinizi biliyoruz, ne kadar bedel ödendiğini biliyoruz, topraktan kopmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Ama biz kardeşlerimize komşu bilinciyle hem kapılarımızı hem gönlümüzü açtık" diye konuştu.

Açıkgöz 
"Sizler ne kadar bu zulme sükut ederseniz edin, Türkiye hiçbir zaman kim ne derse desin Türkiye hiçbir zaman Suriyeli kardeşlerine mücadelesinde verdiği destekte yalnız bırakmayacak. Ve ne kadar bu zulüm sürerse sürsün, uluslararası toplum bu zulme ne kadar sessiz kalırsa kalsın, biz biliyoruz ki kahraman Suriye halkı bir gün kendi kanının bedelini de görerek, karşılığını görerek özgür sabahlara uyanacak" dedi.

Yer sofrasında oruç açtılar...

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, “Bugün Suriyeli bir aileyle beraber iftar yaptık. Hem Ramazan teması olan ‘Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın, Bu Ramazan ve Her Zaman’ çerçevesinde hem de bir insani görev bilinciyle böyle bir ziyarette bulunduk.
 
Kendi iftarlıklarımızı alarak Suriyeli kardeşlerimizin iftarlıklarıyla birleştirdik ve çok güzel bir iftar gerçekleştirmiş olduk. Ziyaretlerimiz sadece bununla da sınırlı kalmayacak, ilimizdeki hastalar, yaşlılar ve yetimlerle de bu tür iftar faaliyetlerimiz devam edecek” dedi. 

ZİYARETTEN ÇOK MEMNUN KALDILAR

Aslen Suriye Halep kentinden Eset zulmünden kaçarak gelen Suriyeli Ailenin reisi Abdulkadir Tarrab iftarda bir Milletvekilinin kendilerine misafir olacağını duyduklarında çok heyecanlandıklarını dile getirerek şunları kaydetti: ” Nevşehir Milletvekilinin bize misafir olacağını duyunca hazırlık yapmak istedik ama bunu yetkililer kabul etmedi.
Bizde karınca kararınca Suriye mutfağından ramazan özel küçük bir yemek hazırladık.  Milletvekili Mustafa Açıkgöz Bey’in iftarını beraberinde getireceğini söylediler. Biz hazırladığımız yemekleri de sofraya koyduk. Milletvekilinin bizleri ziyaret etmesi bizi çok mutlu etti. 
 Kolay değil, akrabalarımızdan sevdiklerimizden,toprağımızdan yurdumuzdan evimizden barkımızdan ayrı kalarak Eset zulmü ve savaştan Türkiye ye kaçtık. Bizlere kucak açan Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'na çok teşekkür ediyoruz.

Ayrıca bizleri iftarda soframızda şereflendiren "Milletvekili Mustafa Açıkgöz'e sonsuz şükran ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Gerek çocuklar gerekse ailemiz gelişlerine çok sevindiler. Allah razı olsun kendilerinden" dedi.

Paylaşım Ayı Ramazan'da Fakirsiz iftar sofrası eksiktir

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de On bir ayın sultanı Ramazan ayında fakir ve fukaranın bulunmadığı sofraları dinimizin hoş karşılamadığını hatırlattı.Özellikle bu ayda fakir fukarayı gözetmek lazım. İbadetlerde ağa, paşa, bey olmaz her insan eşittir” dedi.

“Eğer kul Allah’ını tanımazsa, bilmezse kulluğunun bir manası, ifadesi olmaz. Onun için Ramazan’ı iyi değerlendirmek lazım. Ramazan’dan sonra da yaşantımızı aynı şekilde sürdürmemiz gerekir” dedi.

KARNI DOYSUN Kİ... 

Şuan Dünya'da Ramazan ayında bile yatağa aç giren insanların olduğunu hatırlatan Açıkgöz, Peygamber Efendimizin “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” sözlerini herkesin iyi anlaması gerektiğini belirterek, “Müslüman sadece kendini değil, komşusunu da akrabasını da fakir fukarayı da düşünür. Fakir fukarayı da gözeterek onlar da ibadetlerini rahatlıkla yerine getirsinler diye özellikle yardımlarımızı yapmalıyız. Kaldı ki dinimizde fakir fukaraya yardım etmek alicenaplıktır, hatırşinaslıktır” diye konuştu.

Ramazan’da fakir ve fukaranın bulunmadığı sofralarda hayrın ile bereketin olmayacağını vurgulayan Milletvekili Açıkgöz, “Dinimiz fakir fukaranın olmadığı bir sofrayı hoş karşılamaz. Özellikle bu ayda fakir fukarayı gözetmek lazım. İbadetlerde ağa, paşa, bey olmaz her insan eşittir” dedi.

İftar sonrası Suriyeli Tarrab ailesinin en küçük ferdi olan daha 50 günlük minik kızları ve 3,5 yaşındaki oğullarını yanaklarından öperek başlarını sıvazlayan Milletvekili Açıkgöz, küçük Mehmet’e çeşitli hediyeler verdi. Açıkgöz, ailenin diğer çocuklarına da Bayramlık kıyafet hediye etti.

"İşte Nevşehir'de Yıllardır Özlediğimiz O Tablo" / Teşekkürler Açıkgöz, Allah Sizden Razı olsun...!
"Sadece Siyasi parti liderlerinde gördüğümüz bu tabloyu bizlere yaşatan Nevşehir Milletvekilimiz Mustafa 
Açıkgöz'e teşekkür ediyor, bu güzel uygulamanızın diğer tüm Bürokrat, Siyasetçilere, Sivil Toplum Kuruluşlarına ve Yerel Yönetimlerede örnek teşkil etmesini diliyoruz."











































































Ziyaret ve iftar programına, Milletvekili Mustafa Açıkgöz'ün eşi Fatma Açıkgöz ,Danışman Mehmet Gösterişli , İHH İnsani Yardım Vakfı Nevşehir Gönüllüler Koordinatörü Baki Öncel ve FİB Haber Genel Koordünatörü Fiket Çapacı'da eşlik ettiler.