NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Merkeze bağlı Nar Kasabasında belediye eski Nar evlerini yansıtan bir projeye imza atmaya hazırlanıyor.

Nar kasabasının meydanlık düzenlemesi çalışmaları çerçevesinde yapılması planlanan çalışma ile Nar Kasabasının bundan 50 yıl öncesinde kasaba halkının bire bir içerisinde yaşadığı ev düzeni yaşatılacak.

Projeyi anlatan Nar Belediye Başkanı Ali Erdoğmuş, eski Nar evlerinde Tandır evi ve Şırahne’nin vazgeçilmez unsurlar arasında bulunduğunu belirtirken, günümüz şartlarında hemen hemen hiçbir Nar evinde bunların kalmadığını dile getirdi.

Nar Kasabasındaki meydanlık düzenlemesinin yapılırken bundan 50 yıl sonrası için ihtiyacı görebilecek bir düzeyde çalışma yapmayı planlandıklarını söyleyen Nar Belediye Başkanı Ali Erdoğmuş, projenin gecikmesin tek nedeninin ise istimlak edilmesi planlanan bazı evlerin mahkeme safhasında bulunması olduğunu söyledi.

İstimlaki yapılacak olan evlerle ilgili yasal sürecin tamamlanmasının hemen ardından bu projeyi başlatılacaklarını belirten Nar Belediye Başkanı Erdoğmuş, “Meydanlık projemiz ileride Nar kasabamız turizme açıldığında daha çok dikkat çeken bir çalışma olacak. Bu projeye de tam 9 ayrı beyin titiz bir çalışma ortaya koydu. 3 Ayrı proje hazırlandı. Bu projeler kasaba halkımızın beğenisine sunuldu. Meydanlık projemiz içerisinde yer alacak olan eski Nar evinde kasabamızın tarihini canlandıracağız. Zire günümüz şartlarında kasabamızdaki evlerde tandır evi de, Şırahne de kalmadı. Bunlar bundan 30-50 yıl öncesinin vazgeçilmezleri idi. Kasabamızın kültürünü, sosyal yaşamını gözler önüne serecek olan bu çalışmayı önemsiyoruz” açıklamalarında bulundu.