NEVBİAD Başkanı Kazım Tekin, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Tekin mesajında; kültürümüzde ve inancımızda önemli bir yere sahip olan bayramların mutlulukların paylaşıldığı, birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularının güçlendirildiği, dargınlıkların unutulduğu, yardımlaşma ve dayanışma duygularının zirveye ulaştığı ve insanların muhabbetle kaynaştığı müstesna günler olduğunu belirterek; şunları kaydetti;

Değerli Hemşehrilerim;

Ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi alan ve dünya sağlık örgütü tarafından ‘pandemi’ olarak ilan edilen koronavirüs (Covid-19)  tedbirleri çerçevesinde  bu yılda maalesef Ramazan Bayramını evlerimizde idrak ediyor olacağız.

Tam kapanma sürecinde alınan tedbirler gereği bu bayramı sevdiklerimizden uzakta, evlerimizde geçiriyor olsak da ülkemizin de içinde bulunduğu bu zorlu süreçte koronavirüs ile mücadelede titizlikle yürütülen çalışmalar halkımızın sağduyusu ve sabrıyla olumlu sonuçlar vereceğine ülkemizin daha nice mutlu ve huzurlu bayramlara hep birlikte erişeceğini inanıyorum” dedi.

 Bizler millet olarak her türlü zorluğun üstesinden gelmiş, birlik beraberliğimizle şanlı tarihimizde nice zaferler kazanmış bir milletiz. Bu nedenlerle bu bayramda sevdiklerimizin yanında olamıyor olsak da gönüllerimiz bir. Gönül hanelerimizin her zamankinden daha şen, her zamankinden daha kalabalık olacağı bir bayram dilerim.

Özellikle, teknolojinin imkanlarını kullanıp büyüklerimizi ihmal etmeden mümkünse onlarla görüntülü görüşelim, bayramlarını kutlamayı ihmal etmeyelim, burukluğu en çok hissedecek olan kesime sesimizi duyurmayı unutmayalım.

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramı’nın Nevşehir'imize, ülkemize, tüm İslam alemine sağlık,barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, sevdiklerimizle birlikte geçireceğimiz daha nice güzel bayramlara hep birlikte erişeceğimize inanıyorum.

Bu vesile ile aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, selam ve saygılarımı sunuyor, tüm Nevşehirli hemşerilerimin ve İslam Âleminin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.” ifadelerine yer verdi.