2019/268 sayılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile İstanbul Başakşehir ilçesinden İzmir Aliağa ilçesine atanan Nevşehirli değerli hemşehimiz Kaymakam Kazım Tekin için veda yemeği programı düzenlendi.

Görevi süresince Spor, Sanat, Turizm, Eğitim başta olmak üzere, tüm İş İnsanları ile taraflı tarafsız herkesimin gönlünde taht kuran bir Devlet adamı örnek bir bürokrat olan Başakşehir Kaymakamı ve eski Turizmden Sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı Nevşehirli hemşehrimiz Kazım Tekin, İzmir Aliağa Kaymakamlığı’na atanmasının ardından Başkanlığını yürüttüğü Nevşehirli Bürokratlar ve İşadamları Derneği NEVBİAD üyeleri ile onuruna düzenlenen veda yemeği proğramında bir araya geldi.

NEVBİAD Başkanı Kaymakam Kazım Tekin, duygu ve düşüncelerini anlattığı veda konuşmasında; "Eylül 2014’te başladığım Başakşehir Kaymakamlığı görevimden Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle İzmir Aliağa Kaymakamlığı görevine atanmış bulunuyorum. Görevim süresi boyunca devletimizin ve hükümetimizin bize verdiği yetki ve imkânları sevgiye ve saygıya dayalı, adil ve tarafsız bir yönetim anlayışıyla vatandaşlarımıza hizmet etmek için kullanmaya gayret ettim. Başakşehir'e hizmet etmiş olmaktan memnuniyet ve gurur duyuyorum. Asli olarak görev yaptığım Kaymakamlık ve beraberinde gönüllü olarak yürüttüğüm NEVBİAD Başkanlığım boyunca yaptığımız çalışmalarda yakın ilgisini, sıcaklığını ve desteğini gördüğüm tüm Nevşehirli hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bir hemşehriniz, dostunuz ve kardeşiniz olarak İstanbul’dan ayrılıyorum. Haklarınızı helal edin." dedi. Kaymakam Tekin'in veda yemeğinde yapmış olduğu konuşma esnasında duygulu anlar yaşandı.

Daha sonra söz alan Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, NTSO Başkanı M.Arif Parmaksız, Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, Doğan Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Doğan Birgül, Öğretim Görevlisi Av. Prof. Dr. Ersan Şen'de, görevi süresi boyunca yaptığı başarılı çalışmaları ve hizmetleri için Kaymakam Tekin'e teşekkür ederek yeni görevinde başarı dileğinde bulundular.

Nevşehirli Bürokratlar ve İşadamları Derneği (NEVBİAD) üyelerinden iş adamı Fazıl Çekirdekçi'nin ev sahipliğinde Florya'da bir restoranda düzenlenen etkinliğe, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız'ın yanı sıra çok sayıda iş adamı ve bürokrat katıldı.

Programın sonunda Kaymakam Kazım Tekin, katılımcılarla tek tek tokalaşarak vedalaştı. 

21 Eylül 2014 tarihinden bu yana Başakşehir Kaymakamlığı görevini başarıyla sürdüren Nevşehirli değerli hemşehrimiz Kazım Tekin, bundan sonra başarısını yeni görev yeri olan İzmir Aliağa’da sürdürecek.

KAZIM TEKİN, KİMDİR?

1963 yılında Nevşehir ili Avanos ilçesinde doğdu. İlkokulu Avanos Paşalı Köyü'nde, ortaokul ve liseyi Kayseri’de okudu. Anakara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden 1987 yılında mezun oldu. Yüksek Lisans öğrenimini Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde ve Exeter Üniversitesi (İngiltere) Public Administration (Kamu Yönetimi) Bölümleri'nde tamamladı. 2005 yılında Amerika’da üç haftalık Federal Hükümet ve Eyalet Hükümetleri konulu Uluslararası Liderlik Programı'na katıldı. Yine aynı yıl Tayvan’da bir ay süreli “Ülke Kalkınması” konulu eğitim programına katıldı.

1989-1992 yılları arasında Kaymakam Adaylığı stajını tamamladı. 1990-1991 de İngiltere’de meslek stajı yaptı. Sırasıyla Adana ili Feke Kaymakamlığı, Elazığ ili Karakoçan Kaymakamlığı, Bitlis Vali Yardımcılığı, Kastamonu ili Tosya Kaymakamlığı, Ankara ili Kazan Kaymakamlığı, Ankara ili Haymana Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. Şencan Hanım'la evli olan Kazım Tekin, Hilal ve Bilge Kaan adlarında iki çocuk babasıdır.