2 yıllık Korona virüs kabusunun ardından yeniden normale dönüşle birlikte bayramlaşmalar da başlıyor. Ancak Nevşehir protokolünün ağırlıklı olarak katıldığı Nevşehir Valiliği ve Belediyesinin ortaklaşa düzenlenen geleneksel bayramlaşma programının bu yıl ki günü de, saati de eleştirilere neden oluyor.  

Nevşehir Valiliğince yapılan açıklamada; Valilik ve Belediyenin bayramlaşma programının bayramın ilk günü olan 02 Mayıs Pazartesi günü Saat 10.00'da Hanım Konağı bahçesinde yapılacağı bildirildi. Ardından çeşitli ziyaretlerde yapılacağı vurgulandı.  

Açıklanan bu durum özellikle sabah saatlerinde önce bayram namazına gidecek olan, ardından ailesiyle birlikte kahvaltı yapıp bayramlaşacak ve sonrasında eğer varsa köyüne, kasabasına mezarlık ziyaretlerinde bulunacaklar için oldukça sıkıntılı bir durumu da gündeme getiriyor. Zira bu kadar şeyi birkaç içerisinde tamamlayıp Valiliğin ve Belediyenin bayramlaşma programına yetişmek için insanın adeta süper bir güce ve hıza sahip olması gerektiğini de gösteriyor.  

Bu durum ister istemez Valilik ve Belediyenin, Protokol bayramlaşmalarının gün ve saatlerinin kime göre, kim tarafından, neye göre belirlendiği sorusunu da gündeme getiriyor.  

Bu belirlemeyi yapanların ya bayramlaşmanın ardından bir tatil planı var, ya da kimin ne bayram telaşı olursa olsun katılabilenler katılsın, katılamayanların da canları sağ olsun mantığı mı güdülüyor? eleştirilerine de neden oldu.