NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, il merkezinde yaz aylarında yapılacak olan çalışmalarla ara artellerin sıcak asfalt yapılacağını, ara yolların ise yine kilitli parke döşeneceğini söyledi.

Bu yatırım için yaklaşık 120 Milyon TL para harcanacağına dikkat çeken Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, bu yıl yağışların uzun sürmesi nedeniyle karşılaşılan sorunların geçtieğimiz yıllara oranla daha küçük olduğunu dile getirdi.

Yaz aylarında yapılacak olan yol çalışmalarıyla birlikte il merkezinde büyük bir oranda yol sorununun kalmayacağına dikkat çeken Başkan Ünver, Nevşehir Belediyesi olarak il merkezindeki bozuk yolların bizzat kendisi tarafından tespit edildiğini, en kısa zamanda bu yolların onarılması içinde gerekli çalışmaların yapılacağını da belirtti.

Ünver, “Nevşehir’de zaman zaman basın yayın kuruluşlarında da dile getirildiği üzere bozuk yollar var. Bunu bizzat bende tespit ediyorum. Şehrin hemen hemen her köşesini zaman zaman geziyorum. Bu yolların bir an önce düzenlenmesi, onarılması için gereken yapılıyor. Belediye olarak bu yatırıma yaz ayları itibariyle başlıyoruz. Bu yatırımın maliyeti yaklaşık 120 Milyon TL. Hemşehrilerimiz iyi hatırlayacaklar yağmur suyu kanalları bizim dönemimizde yapıldı. Daha önce böyle bir çalışma yoktu. Yine hatırlanacağı üzere yağmur yağışlarında yollar göle dönerdi. Şimdi o kadar kalmadı. Eskisi kadar büyük sorunlar yaşanmıyor artık. Yağmur suları atık kanallarının ihalesini yaptık. Allah’ın da izniyle yaz aylarından itibaren ana artellerde sıcak asflt, ara yollarda ise kilitli parke çalışması yapılacak. Bu çalışmalar esnasında yeni model kaldırım düzenlemeleri de yapılacak. İnsanların üzerinde keyifle yürüdüğü kaldırımlar yapacağız. Engelli vatandaşlarımızı da bu çalışmalarımızda unutmayacağız. Bu yaz yollarla ilgili sorunlar büyük oranda çözüme kavuşturulacak” açıklamalarında bulundu.