Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla başlatılan ve Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un öncülüğünde yürütülen Milli İstihdam seferberliği kapsamında, gençlerin iş dünyası ve akademik alandaki etkileşimlerini sağlamak amacıyla Nevşehir Valiliği himayesinde, Nevşehir Belediyesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve  Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından da desteklenen ve Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Nevşehir Kariyer Günü etkinliği Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde başladı.

Proğrama,Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mazhar Bağlı, Türkiye İş Kurumu  Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Nevşehir İl SGK Müdürü Erdin Polat, Nevşehir İş Kurumu İl Müdürü Arif Sıddık Barata, NTB Başkanı İbrahim Salaş, NEVESOB Başkanı Mehmet Pınarbaşı, Sulusaray Belediye Başknaı Bayram Yılmaz, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Nevşehir İl Temsilcisi Oğuzhan Alkan ve daire müdürleri katıldı.

İŞKUR Kampüs İrtibat Noktası Açıldı 

Meslek tanıtımı ve meslek edindirme konusunda faaliyetler yapan Kampüs İŞKUR İrtibat Noktası, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde açıldı. Ardından, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Kariyer Günleri etkinliğinde Nevşehir İş Kurumu İl Müdürü Arif Sıddık Barata, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mazhar Bağlı, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen Türkiye İş Kurumu  Genel Müdürü Cafer Uzunkaya’ da birer konuşma yaparak, gençlerin nasıl bir kariyere sahip olmaları gerektiği noktasında düşüncelerini paylaştılar.