Nevşehir'de tüm uyarılara rağmen Korona Virüs sürecinde vatandaşlar yüz maskelerini yerlere atmaya devam ederken, bugün bir pazarcı esnafınında pazar yerini çöp yığınları ile doldurup bırakıp gitmesi pes dedirtiyor.

Nevşehir'de çöp kutuları dururken Covid-19 sürecinde maske ve çöplerini sokaklara atanlara tepki gösteriliyor ancak bazı vatandaşlar bu tepkilere aldırış etmeden yine ve yeniden kullandıkları maskeleri ve çöp artıklarını cadde yada sokak ortasına atıyor.

Bunun son örneği bugün Nevşehir Cevher Dudayev mahallesinde geldi. Cevher Dudayev mahallesinde kurulan pazar yerinde bir esnafımız temiz bulduğu pazar yerini adeta çöp yığınları ile bırakıp gitti.

Nevşehir Cevher Dudayev mahallesinde sabah saatlerinde kurulan semt pazarı saat:17.00 de sona ererken, maalesef pazar yerinde sorumsuz ve duyarsızlık örneği sergileyen bir pazarcı esnafı pazar sonrası geriye çöp birikintileri kaldı.

Bu duruma tepki gösteren, cep telefonu ile çektiği görüntülerini sosyal medya hesabı ve FİB Haber Merkezi ile paylaşan Hilmihan Gürlevik isimli bir vatandaşımız ise; "Pazarcı kardeş, şu hayır mübarek günde insan Allah'tan korkar kulundan utanır. Giderken çöplerini 5 metre yanındaki çöpe atmak bu kadar zor olmasa gerek. Bura böylemi bırakılır. Pazar yerini temiz buluyorsan, temiz bırak. Atalarımız boşuna dememiş Aslan yattığı yerden belli olur. "  

'Belediye temizler, işi ne' diye düşünüyorsan, senin gibi aynı kafa ve düşüncede ki insanlar yüzünden, belediyenin temizlik emekçileri de her yere yetişemez duruma geliyor.


Cevher dudayev mahallesi sakibi bir vatandaşımızda, bir pazarcı esnafının pazar yerini çöplerle bırakıp gitmesine tepki gösterdi. "Tüm tedbir ve uyarılara rağmen bugün mahallemizde bir pazar sonu görüntüsü. Temizlik işçileri de sizin gibi emekçi ve üstelik bu pandemi koşullarında risk altında çalışıyorlar. Tezgah açtığınız pazar yeri sizin iş yeriniz, ekmek kapınız" sözleri ile eleştirdi.