Her yıl 24 Temmuz'da kutlanan, Türk basınında sansürün kaldırılmasının 113. yıldönümü dolayısıyla bu yıl da Nevşehir protokolünden 24 Temmuz Basın Bayramı mesajları geldi.

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Günü kapsamında Nevşehir Kamu Kurum ve kuruluşları ile Siyasilerimiz, STK'lar Nevşehir FİB Haber Gazetesi’ni gerek telefonla, gerek gönderdikleri mesaj ile gerekse çiçek ve pasta göndererek 24 Temmuz Basın Bayramı ve Gazetecilerin Günü'nü kutladılar.

Vali Becel, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutladı

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel mesajında şunları ifade etti; 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması, "Gazeteciler ve Basın Bayramı" olarak her yıl 24 Temmuz`da kutlanmaktadır. Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. İlkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen, vatandaş ile yönetim arasında köprü vazifesi gören basın mensuplarımız bu yönüyle milletin duygularına tercüman olmaktadırlar.Aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle basın, sivil toplumun dinamizmini beslemekte, demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesinde ve güçlenmesinde önemli rol üstlenmektedir.

Günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte etkinliği her geçen gün artan yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşları, yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bizi bilgilendirerek kamuoyu oluşturulması gibi birçok görev ve sorumluluk üstlenmektedir. Bölgemizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlayan yerel basınımızın, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettireceklerine inanıyorum.

Basın kuruluşlarımızın 15 Temmuz 2016’da hain darbe kalkışmasında milli iradenin yanındaki kararlı duruşu; cesur ve fedakârca yaptıkları çalışmalar ve milli menfaatlerimize uygun yayınları, her türlü takdirin üstündedir.

Bu duygu ve düşüncelerle ilimiz genelinde görev yapan tüm basın çalışanları ile basın yayın kuruluşlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı tebrik ediyor, kendilerine çalışmalarında üstün başarılar diliyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum." dedi.

Milletvekili Açıkgöz'den 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

“24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımlayan AK Parti Nevşehir Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Mustafa Açıkgöz şunları ifade etti;

Öncelikle eşsiz güzelliklerin diyarı Kapadokya’mızı, Nevşehir’imizi dünyaya servis eden Nevşehir'imizin güzide basınına ve siz değerli basın mensuplarımıza, şahsım ve milletimiz adına şükranlarımı ve minnetlerimi sunuyorum. Kamu yararını gözeterek üstün gayretle çalışan basın mensuplarımız; insanlığa, tarihe ve hakikate hizmet etmektedirler. Halkımızın doğru haber alma hakkını; yalan haber, yanlış algı ve karalama amacı gütmeden gözeten tüm basın mensuplarımıza ayrıca teşekkür ediyoruz.

Dünyanın salgın hastalıkla mücadeleye devam ettiği süreçte de her türlü şartta büyük bir irade ve fedakârlık göstererek vatandaşlarımızın haber alma hakkını yurtiçinde ve yurtdışında sağlayan basın mensuplarımızı kutluyorum ve her birine ayrı ayrı teşekkürleri bir borç biliyorum. 
Basın yayın kuruluşlarında meslek, ahlak, vatan ve millet aşkıyla çalışarak; ülkemizdeki, bölgemizdeki ve ilimiz Nevşehir'deki gelişmeleri, halkımızla paylaşma yolunda gece gündüz demeden emek harcayan; ilimizin ve ilçelerimizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminde aktif görev alan, tüm kıymetli basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, meslek hayatlarındaki başarılarının devamını diler, saygılarımı ve muhabbetlerimi sunarım. Ebediyete irtihal eden emektar gazetecilerimizi ve basın mensuplarımızı da rahmet ve hayır dua ile yâd ediyorum."

Başkan Kemikkıran’dan ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’ Mesajı

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, zor şartlarda büyük bir özveri ve fedakarlıkla kamuoyunu hızlı ve etkili bir biçimde bilgilendirmek amacıyla gece gündüz demeden çalışan tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutladı.

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Kemikkıran, 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk Basını'nda sansürün kaldırılması nedeniyle her yıl 24 Temmuz gününün 'Gazeteciler ve Basın Bayramı' olarak kutlandığını hatırlattı. Günümüzde her insanın doğru bilgiye ulaşmasının temel hakkı olduğunu vurgulayan Başkan Kemikkıran, kamu adına gerçekleri araştıran, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatan basın, demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu vurguladı.

Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın görevini yürüten mensuplarının çok zor şartlar altında çalıştığını dile getiren Başkan Kemikkıran, "Bu duygu ve düşüncelerle Nevşehir’imizde faaliyette bulunan ve üstlendikleri sorumluluğun bilinciyle görev yapan değerli basın mensuplarımızın '24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.

Tüm basın mensuplarının bayramı kutlu olsun

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İlhan Kaya, basında sansürün kaldırılışı ve basın bayramını kutladı.

Kaya, “Hızla ilerleyen teknolojiye paralel olarak gelişen kitle iletişim araçlarıyla gücü ve etkinliği her geçen gün biraz daha artan basın, haber verme, bilgilendirme, eğitme, eğlendirme, kültürel değerleri aktarma, denetleme, kamuoyu oluşturma gibi birçok işleve sahiptir. Basında sansür, basını bu temel işlevlerinden uzaklaştırır ve objektifliğini gölgeler. Bu çerçevede basında sansürün kaldırıldığı 24 Temmuz Basın Bayramını ve Basında Sansürün Kaldırılışının yıldönümünü kutluyor, görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren basın emekçilerini saygıyla anıyor, mesai kavramı gözetmeksizin büyük özveriyle çalışan basın mensuplarına selam ve sevgilerimi iletiyorum” dedi.

Başkan Gülmez’den 24 Temmuz basın bayramı mesajı

CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, 24 Temmuz basın bayramını kutladı.

Gülmez, “Şeffaf, demokratik ve açık toplum hedefine ulaşılmasında üzerine düşen görevi duyarlılıkla yerine getiren basın kuruluşlarımız, ülkemizde özgürlüklerin gelişmesi ve demokratik hukuk devleti anlayışının tam olarak yerleşmesi hedefine ulaşmada katkı yapmaya devam edecektir. İlimiz genelinde görev yapan tüm basın çalışanlarımız ve basın yayın kuruluşlarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim" dedi.

Parmaksız;  “Basın, demokrasinin ülkemizde yerleşmesinde büyük katkı sağlıyor”

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Arif Parmaksız, 24 Temmuz gazeteciler ve basın bayramını kutladı

Başkan Parmaksız, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, "Çağdaş dünyanın en temel insan haklarından olan, haber alma, yayma ve ifade özgürlüklerinin en etkili aracı olan basın; kamu adına hareket ederek doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatarak şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının oluşumuna ve demokrasinin yerleşip güçlenmesine önemli katkılarda bulunmaktadır. İletişim teknolojisinde yaşanan gelişmelerin sunduğu olanaklardan da yararlanarak hızlı haber akışı ile yaşadığımız ilimiz ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında anında bilgi verilmesi, vatandaş ile devlet arasında etkili ve hızlı bir iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumluluklar üstlenmektedir. Görevini fedakarca yerine getiren tüm basın mensuplarımızın gününü kutlar, sağlık ve mutluluk dilerim" dedi.

Borsa Başkanı Salaş, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı Kutladı

Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Borsa Başkanı Salaş Mesajında; “Günümüzde her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir. Basın, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Bu yönüyle demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Yazılı, işitsel , görsel ve İnternet medyacılığı aracılığı ile yaşadığımız il, bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir.

İlimizde ki basın-yayın çalışanlarının bu sorumluluk bilinciyle yaptıkları ve yapacakları duyarlı çalışmaların ilimizin her alanda başarıya ulaşmasında büyük katkı sağlayacağına inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle; ilimiz Nevşehir'de ve bölgemizde duyarlı, sorumlu ve özverili şekilde görevini yerine getiren değerli basın mensupları nezdinde tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, çalışma hayatlarında başarılar diliyorum” şeklinde kaydetti.

Görevini layıkıyla yerine getiren basınımızın bayramı kutlu olsun

 İl Genel Meclisi Başkanı Gürbüz Dinç, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı.

Gazeteciliğin fedakarlık isteyen bir meslek olduğuna dikkat çeken Dinç, Nevşehir’de görev yapan tüm basın yayın kuruluşları mensuplarının ekonomik ve sosyal alanlarda daha iyi koşullarda mesleklerini icra etmeleri temennisinde bulundu.

Dinç, “İlkeli, tarafsız ve sorumlu habercilik anlayışı içerisinde çalışmalarını sürdüren basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutluyor, görevlerini yaparken hayatını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, basın camiamızın tüm mensuplarına sevgi ve selamlarımızı sunuyorum” dedi.

“Şeffaf, demokratik ve açık toplum hedefine ulaşılmasında basının görevi büyük”

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitimciler Birliği Sendikası Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Çiftci, Şeffaf ve Demokratik bir toplumun oluşmasında basın yayın kuruluşlarına önemli görevler düştüğünün altını çizdi.

Çiftci, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında; “Farklı görüşlerin serbest olarak dile getirilebildiği, tartışılabildiği sağlıklı toplumların temeli, ifade hürriyeti ve basın özgürlüğüdür ancak doğru, eksiksiz, tarafsız haber verme, özel hayata ve kişilik haklarına saygı bu özgürlüklerin korunması bakımından basınımıza düşen önemli yükümlülüklerdir. Şeffaf, demokratik ve açık toplum hedefine ulaşılmasında üzerine düşen görevi duyarlılıkla yerine getiren basın kuruluşlarımız, ülkemizde özgürlüklerin gelişmesi ve demokratik hukuk devleti anlayışının tam olarak yerleşmesi hedefine ulaşmada katkı yapmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle ilimiz genelinde görev yapan tüm basın çalışanlarımız ve basın yayın kuruluşlarımızın 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim" ifadelerinde bulundu.

 Başkan Aktürk, 24 Temmuz Basın Bayramını kutladı ...

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Aktürk mesajında şunları ifade etti; "Özgür, tarafsız, ilkeli ve objektif bakış anlayışı ile kişilerin hak ve hürriyetlerine saygılı, toplumumuzu doğru ve zamanında bilgilendirerek habercilik görevini ifa eden tüm yerel ve ulusal basın camiasının değerli çalışanlarının, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum."

Uçhisar Belediye Başkanı Süslü, Basın Bayramı mesajı yayımladı

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü mesajında; “Demokrasinin temel vazgeçilmez yapı taşlarından biri olan özgür basın, vatandaşların bilgilenme ve haber alma hakkının en etkili aracıdır. Yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sunan ulusal ve yerel basınımızın, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettireceklerine inanıyorum. Bu bağlamda

Gece gündüz demeden, kolay-zor ayrımı yapmadan, zaman mefhumu gözetmeden gayretle çalışan basın mensuplarımıza bir kez daha kasabamız ve ülkemiz adına teşekkür ediyor tüm basın camiasının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını tebrik ediyorum” dedi.

Basınımızın bayramı kutlu olsun

Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, 24 Temmuz basında sansürün kaldırılışı ve basın bayramını kutladı.

Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir basının, demokrasinin en etkili ölçütlerinden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Güneş, basının özgür olmadığı bir ülkede demokratik bir düzenden, insan haklarından ve sosyal gelişmişlikten söz edilemeyeceğine işaret etti.

Güneş mesajında “Özgür ve bağımsız basın, özgür ve bağımsız toplumun garantisidir ancak basının özgürlüğü kadar objektifliği de toplumumuz için son derece faydalı ve önemlidir. Hızla ilerleyen teknolojiye paralel olarak gelişen kitle iletişim araçlarıyla gücü ve etkinliği her geçen gün biraz daha artan basın, haber verme, bilgilendirme, eğitme, eğlendirme, kültürel değerleri aktarma, denetleme, kamuoyu oluşturma gibi birçok işleve sahiptir. Basında sansür, basını bu temel işlevlerinden uzaklaştırır ve objektifliğini gölgeler. Bu çerçevede basında sansürün kaldırıldığı 24 Temmuz Basın Bayramını ve Basında Sansürün Kaldırılışının yıldönümünü kutluyor, görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren basın emekçilerini saygıyla anıyor, gece – gündüz demeden, günün her saatinde, mesai kavramı gözetmeksizin büyük özveriyle çalışan basın mensuplarına selam ve sevgilerimi iletiyorum” diye konuştu.

Basın 4. büyük güç

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı ile ilgili yazılı bir mesaj yayınlayan Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Abdulgani Altınışık, “Toplumsal değerlere kişi haklarına saygılı objektif ve tarafsız bir basın, demokrasilerde etkili güçtür. Bunun içindir ki demokratik ülkelerde basın yasama, yürütme ve yargıdan sonra 4. güç olarak kabul edilir” dedi.

Özellikle Ankara ve İstanbul dışında bulunan ve yerel medya olarak adlandırılan basın kurum ve kuruluşlarında gazetecilerin zor şartlar ve sosyal haklardan mahrum olarak görev yaptığını hatırlatan Başkan  Altınışık, “Bugün Gazeteci dendiğinde Ulusal Medya’da görev yapan ve iyi şartlarda çalışan ünlü gazeteciler akla gelmektedir. Bulundukları ilçelerde, illerde bu görevi zor şartlarına rağmen layıkıyla yapan Gazetecilerin Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Gülen basın bayramını kutladı

Nevşehir İçin Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı Cengiz Gülen, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı.

Gülen, "Çağdaş dünyanın en temel insan haklarından olan, haber alma, yayma ve ifade özgürlüklerinin en etkili aracı olan basın; kamu adına hareket ederek doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatarak şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının oluşumuna ve demokrasinin yerleşip güçlenmesine önemli katkılarda bulunmaktadır. İletişim teknolojisinde yaşanan gelişmelerin sunduğu olanaklardan da yararlanarak hızlı haber akışı ile yaşadığımız ilimiz ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında anında bilgi verilmesi, vatandaş ile devlet arasında etkili ve hızlı bir iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumluluklar üstlenmektedir. Görevini fedakarca yerine getiren tüm basın mensuplarımızın gününü kutlar, sağlık ve mutluluk dilerim" dedi.

Demokratik hukuk devleti için basın önemli

İlim Yayma Cemiyeti Mustafa Özdemir, Şeffaf ve Demokratik bir toplumun oluşmasında basın yayın kuruluşlarına önemli görevler düştüğünün altını çizdi.

Özdemir, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında; “Şeffaf, demokratik ve açık toplum hedefine ulaşılmasında üzerine düşen görevi duyarlılıkla yerine getiren basın kuruluşlarımız, ülkemizde özgürlüklerin gelişmesi ve demokratik hukuk devleti anlayışının tam olarak yerleşmesi hedefine ulaşmada katkı yapmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle ilimiz genelinde görev yapan tüm basın çalışanlarımız ve basın yayın kuruluşlarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim" ifadelerinde bulundu.

Basınımızın bayramı kutlu olsun

Nevşehir Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen, 24 Temmuz basında sansürün kaldırılışı ve basın bayramını kutladı.

Nevşehir Pazarcılar Odası Başkanı Özmen mesajında; “Özgür ve bağımsız basın, özgür ve bağımsız toplumun garantisidir ancak basının özgürlüğü kadar objektifliği de toplumumuz için son derece faydalı ve önemlidir. Hızla ilerleyen teknolojiye paralel olarak gelişen kitle iletişim araçlarıyla gücü ve etkinliği her geçen gün biraz daha artan basın, haber verme, bilgilendirme, eğitme, eğlendirme, kültürel değerleri aktarma, denetleme, kamuoyu oluşturma gibi birçok işleve sahiptir. Basında sansür, basını bu temel işlevlerinden uzaklaştırır ve objektifliğini gölgeler. Bu çerçevede basında sansürün kaldırıldığı 24 Temmuz Basın Bayramını ve Basında Sansürün Kaldırılışının yıldönümünü kutluyor, görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren basın emekçilerini saygıyla anıyor, gece – gündüz demeden, günün her saatinde, mesai kavramı gözetmeksizin büyük özveriyle çalışan basın mensuplarına selam ve sevgilerimi iletiyorum” diye konuştu.

Basınımız büyük bir özveri ile görev yapıyor

HAK-İŞ Nevşehir İl Başkanı M. Fatih Mutlu, basın bayramını kutladı.

Mutlu, "Yaşanılan gelişmeler hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması gibi birçok önemli görev ve sorumluluğu üstlenen yerel ve ulusal basın, bu önemli misyonu gerçekleştirmek için zaman ve mekân mefhumu gözetmeden, büyük bir özveri ile çalışmaktadır. İlimizde görev yapan yazılı-görsel basın yayın kuruluşu ve ulusal haber ajansı çalışanlarının da toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan bir görev anlayışı içinde şehrimizin tanıtımı, halkımızın bilgilendirilip bilinçlendirilmesi ve kamuoyunda gerekli hassasiyetlerin oluşturulması noktasındaki katkıları göz ardı edilemez. Bu düşüncelerle, fikir özgürlüğünün önündeki en önemli engellerden biri olan sansürün kaldırılmasının yıldönümü vesilesiyle; basın meslek ilkelerini ve toplum menfaatlerini ön planda tutarak kamuoyunun bilgilendirilmesi, aydınlatılması, demokrasimizin işlerlik kazanması hususlarında önemli hizmetler ifa eden tüm basın çalışanlarının Basın Bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Türk basınında sansürün kaldırılışının yıl dönümünde tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyorum" ifadelerinde bulundu.

Basın, demokrasinin ülkemizde yerleşmesinde büyük katkı sağlıyor  

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı.  

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, "Çağdaş dünyanın en temel insan haklarından olan, haber alma, yayma ve ifade özgürlüklerinin en etkili aracı olan basın; kamu adına hareket ederek doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatarak şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının oluşumuna ve demokrasinin yerleşip güçlenmesine önemli katkılarda bulunmaktadır. İletişim teknolojisinde yaşanan gelişmelerin sunduğu olanaklardan da yararlanarak hızlı haber akışı ile yaşadığımız ilimiz ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında anında bilgi verilmesi, vatandaş ile devlet arasında etkili ve hızlı bir iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumluluklar üstlenmektedir. Görevini fedakarca yerine getiren tüm basın mensuplarımızın gününü kutlar, sağlık ve mutluluk dilerim" dedi. 

 

Şeffaf, demokratik ve açık toplum hedefine ulaşılmasında basının görevi büyük  

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitimciler Birliği Sendikası Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Çiftci, Şeffaf ve Demokratik bir toplumun oluşmasında basın yayın kuruluşlarına önemli görevler düştüğünün altını çizdi.  

Başkan Çiftci, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında; “Farklı görüşlerin serbest olarak dile getirilebildiği, tartışılabildiği sağlıklı toplumların temeli, ifade hürriyeti ve basın özgürlüğüdür ancak doğru, eksiksiz, tarafsız haber verme, özel hayata ve kişilik haklarına saygı bu özgürlüklerin korunması bakımından basınımıza düşen önemli yükümlülüklerdir. Şeffaf, demokratik ve açık toplum hedefine ulaşılmasında üzerine düşen görevi duyarlılıkla yerine getiren basın kuruluşlarımız, ülkemizde özgürlüklerin gelişmesi ve demokratik hukuk devleti anlayışının tam olarak yerleşmesi hedefine ulaşmada katkı yapmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle ilimiz genelinde görev yapan tüm basın çalışanlarımız ve basın yayın kuruluşlarımızın 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim" ifadelerinde bulundu. 

Basın demokrasimizin en unsurlarından biri  

Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir basının, demokrasinin en etkili ölçütlerinden biri olduğuna dikkat çekerken, basının özgür olmadığı bir ülkede demokratik bir düzenden, insan haklarından ve sosyal gelişmişlikten söz edilemeyeceğini belirtti. 

Başkan Ateş, "Özgür ve bağımsız basın, özgür ve bağımsız toplumun garantisidir ancak basının özgürlüğü kadar objektifliği de toplumumuz için son derece faydalı ve önemlidir. Hızla ilerleyen teknolojiye paralel olarak gelişen kitle iletişim araçlarıyla gücü ve etkinliği her geçen gün biraz daha artan basın, haber verme, bilgilendirme, eğitme, eğlendirme, kültürel değerleri aktarma, denetleme, kamuoyu oluşturma gibi birçok işleve sahiptir. Basında sansür, basını bu temel işlevlerinden uzaklaştırır ve objektifliğini gölgeler. Bu çerçevede basında sansürün kaldırıldığı 24 Temmuz Basın Bayramını ve Basında Sansürün Kaldırılışının Yıl dönümünü kutluyor, görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren basın emekçilerini saygıyla anıyor , gece – gündüz demeden, günün her saatinde, mesai kavramı gözetmeksizin büyük özveriyle çalışan basın mensuplarına selam ve sevgilerimi iletiyorum” dedi.  

SP İl başkanından kutlama mesajı  

Saadet Partisi İl Başkanı Ali Doğan Simit, 24 Temmuz basın bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.  

Başkan Ali Doğan Simit, "Emeklerinin karşılığını aldıkları özgür bir meslek hayatına kavuşmaları temennisiyle tüm basın mensuplarımızın Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyoruz" ifadelerinde bulundu.  

İl Sağlık Müdüründen, "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı" Kutlama Mesajı

İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay yayımladığı 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajında, gazetecilerin basın bayramını kutladı.

Demokratik kültürün ayrılmaz bir parçası olan basın kuruluşlarımızın; etik değerlere ve hukuka uygun, tarafsızlık içinde, doğru haber yapması, kişi haklarına ve özel hayata saygılı, toplumun hassasiyetlerine özen gösteren bir şekilde görev yapması demokrasimiz ve gazetecilik mesleğinin saygınlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Basın; toplumsal gelişme ve bilinçlenmeye önemli katkılar sağlamaktadır.

Hızla gelişen günümüz dünyasında etkinliği her geçen gün artan basın ve yayın kuruluşları, demokrasimizin ayrılmaz unsuru haline gelmişlerdir. Bu kuruluşlarımız gerek Türkiye de gerekse ilimizde gelişmeleri, doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde kamuoyunun bilgisine sunarak, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamada ve toplumu aydınlatma da gibi büyük bir görev ve sorumluluğu da üstlenmişlerdir.

Bu vesile ile başta gazeteci, cemiyet başkanlarımız olmak üzere, yazılı, görsel ve işitsel basın kuruluşlarımız ve ulusal haber ajansı temsilcilerimize, ülkemiz faaliyetlerini ve kamu düzeninin korunmasını göz ardı etmeden kamu oyunu aydınlatan, bilgilendiren ve toplumun haber alma ihtiyacını karşılayan, her türlü zorluğa karşın demokrasi ve millet iradesine sahip çıkan Nevşehir de basın alanında faaliyet gösteren yerel gazete, televizyon, radyo, dergi, internet gazeteleri ve haber ajanslarının temsilcilerinin, tüm değerli basın çalışanlarının, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını candan kutlar, habere ulaşma ve haberi kamuoyuna ulaştırma çabalarında başarılar dilerim. Görevini ifa ederken şehit olan tüm gazetecilere de Allah'tan rahmet diliyorum.

 

Dr. Rahim ÜNLÜBAY

İl Sağlık Müdürü