Nevşehir Kadın Derneği Başkanı Makbule Atlı, Azerbaycan'ın milli lideri Haydar Aliyev'i anma etkinlikleri kapsamında, Ankara'da "Haydar Aliyev ve TÜRKSOY" programına davet edildi.


TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Reşat Memmedov ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar'ın ve 
Nevşehir’den sivil toplum olarak Nevşehir Kadın Derneği ve Nevşehir Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği Başkanı Makbule Atlı ve yönetimi yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

 

Türkiye ve Azerbaycan ilişkisinin Haydar ALİVEY tarafında kurulması önemi vurgulandı. Azerbaycan'ın kurucu lideri Haydar Aliyev'in vefatının 19'uncu yıl dönümü anma anısına Türk devletinin liderleri, uluslar arası teşkilatlarının rehberleri sivil toplumlar katılımı ıle saygı duruşu yapıldı  Cumhurbaşkanımızın Türk Kültürüne önem verdiği için teşekkürler sunuldu.

Nevşehir Kadın Derneği Başkanı Makbule Atlı Nevşehir’in tarihi ve kültürü hakkında bilgiler aktardı. Kitap ve fotoğraf sergisi gezilerek program son buldu  
 

Konuşmacılar;
Türksoy Genel sekreteri, SULTAN RAEV
Azerbacan cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dr.Raşad MEMMEDOV
Ankara Üniversitesi REKTÖRÜ PROF.Dr.Nejdet ÜNÜVAR
Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Dr Yakup ÖMEROĞLU