Yapılacak olan devasal projelerden 1 kompleksin yapımını hayırsever üstlendi. Nevşehir Belediyesi tarafından hibe edilen arazi üzerine yapılacak olan 60 milyon liralık deva ‘Dini İlimler Merkezi’ projesi için yol güzergâhı boyunca levhalar yerleştirildi.  Geçtiğimiz aylarda Nevşehir Belediyesi tarafından Yeni Niğde Yolu üzerinde bulunan arazinin Nevşehir İl Müftülüğüne hibe edilmesiyle birlikte Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından hibe edilen arazi ve bu arazi üzerine yapılacak olan projeler Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk’e teslim edilmişti. 
Nevşehir Belediye tarafından arazisi hibe edilen ve Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve hayırsever vatandaş işbirliği ile 60 milyon Tl’ye yapılması planlanan devasal proje için çalışmaların hızlandığı gözlemlendi. Nevşehir Postası Gazetesi olarak Nevşehir Belediyesi tarafından hibe edilen arazi üzerinde yaptığımız incelemelerde üzerlerinde yapılacak her bir projenin yer aldığı devasal levhaların yol boyunca dikildiğini gördük. DEVASAL PROJENİN AYRINTISI ORTAYA ÇIKIYOR Arazide yapılacak olan devasal proje için Cumartesi günü tek tek dikilen levhaları incelediğimizde üzerilerinde; Nevşehir Dini İlim-Eğitim Kampüsü, 50 Bin kKşilik Camii, İl Müftülüğü İdari Binası ve Ek Tesisleri, Kur’an Bilim Merkezi Binası, 64 Derslik İmam Hatip Anadolu Lisesi, İmam Hatip Okulları Sosyal Tesisi, 64 Derslik İmam Hatip Ortaokul Binası, 1.200 Yataklı Erkek-Kız Yurt Binası, Mehmet Akif Ersoy Bulvarı Bağlantı Yolu’nun yapımına dair bilgilerin yer aldığını gördük.

HAYIRLI İŞE HAYIRSEVER DESTEĞİ

Nevşehir Belediyesi tarafından hibe edilen, şimdiden Türkiye’ye örnek olacak ve bugüne kadar yapılan en büyük projesi olarak görülen devasal projenin Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın yanı sıra hayırsever vatandaşların katkılarıyla yapılacağı aldığımız bilgiler arasında . Ayrıca edindiğimiz bilgilere göre yapılacak olan projelerden 1 kompleksin yapımını bir hayırsever üstlendi. Diğer taraftan yine güvenilir kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre önümüzdeki günlerde geniş bir katılımla iftar yemeği düzenlenecek. Verilecek olan iftar yemeğinde bu devasal projenin bitirilmesi amacı ile yeni bir dernek kurulması ve nelerin yapılabileceğine dair görüşmelerde bulunacağı edindiğimiz bilgiler arasında.

BOĞAZ ARASI BAĞLANTI YOLU Diğer taraftan Nevşehir’in eski özü olarak bilenen göre yolu üzerinde yer alan boğazda da yine hummalı bir çalışma var. Buraya eski Kadın Doğum Hastanesi arazisine yapılacak olan ve temel kazma çalışmaları gece gündüz devam eden yeni Nevşehir Belediyesi inşaat alanından çıkan enkazlarla dolduruluyor. Enkazlarla doldurulan bu alan üzerine de boğazı birbirine bağlayacak bağlantı yolunun yapıldığının bilgilerine ulaştık

NEVŞEHİR’İN YÜZ AKI OLACAK
Son yıllarda Nevşehir’de bir çok alanda yapılan büyük yatırımların hız kazanmasının yanı sıra bu devasal projenin ortaya çıkmasında emeği geçen ve bundan sonra da geçecek olan herkesten Allah razı olsun diyoruz.

Kaynak:Derinkuyu Haber