Nevşehir'de okulların açılması ile birlikte, trafik çileside katlanarak arttı. Özellikle 15 Temmuz mahallesi ve 2000 Evler Zübeyde hanım caddesi üzerinde iş çıkış saatlerinde trafik yoğunluğu büyükşehirlerdekini kıskandıracak boyutta. Aynı güzergahta Devlet Hastanesinin olması nedeniylede ihbara giden ambulanslar yoğunluk nedeniyle trafikte güçlükle ilerliyor. Birde bunlara TIR, Kamyon gibi ağır vasıta araçlarıda eklenince Nevşehir trafiğinde tam bir keşmekeş yaşanıyor.

Nevşehir'de yaşanan trafik sorununun çözümü için yeni çevre yolu projesinin bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. 

Burası Nevşehir, buradan çıkış yok!

Nevşehir’in en önemli problemlerinden biri hiç şüphesiz yeni kuzey çevre yolu eksikliği. Her geçen gün hızla gelişen ve büyüyen Nevşehir'de il merkezinde kalan çevre yolunun ihtiyaca cevap vermediğini aşikar. Özellikle mevcut çevre yolunun şehir merkezinde kalmasıyla 2000 Evler ile Avanos yolunda yaşanan şehir içi trafiğinin rahatlatılması için bu konu büyük önem arz ediyor.

Nevşehir'e Kuzey Çevre Yolu Acil Şart...

Nevşehir gündemini belirleyen FİB Haber.Com şimdi de Nevşehirli vatandaşların "Yeni Çevre Yolu" İsteğini bir kez daha kamuoyuyla gündeme taşıyor.

Nevşehir'de şehir merkezinde kalan çevre yolunun ihtiyaca cevap vermediği ve acilen yeni bir çevre yolu yapılmasının zorunluluğu olduğu biliniyor.

Nevşehir il genelinde ağır vasıtaların sebebiyet verdiği her yıl yüzlerce kaza can ve mal kaybına neden oluyor. Öyleki artık Nevşehir'de kent içine giriş yapan Tırlar, kamyonlar ve diğer ağır vasıtalar büyük tehlikeye neden oluyor. Hastane yolunda ambulansların yaşadığı trajedi ise cabası. Özellikle Avanos yolu üzerinde faaliyete geçmesi beklenen yeni açılacak okullarla birlikte bu sorun dahada katlanarak büyüyecek. Bu trafik karmaşasının sona ermesi için mutlaka yeni çevre yoluna ihtiyaç var.

Nevşehir'in içinden geçen Karayolu trafiği yükünün azaltılması için acilen şehrimize yeni bir Çevre yolu yapılmasının gereklilini dile getiren vatandaşlar bu konuda yetkililerin biran önce harekete geçmesini istiyor.

Zira Nevşehir'e yapılacak yeni çevre yolu kentin hem daha büyümesine, hem de şehiriçi trafiği sorunun ciddi biçimde azalmasına neden olacağıda belirtiliyor.

Çevre yolu Nevşehir'e ne katacak?

Son derece modern kavşak, viyadük, alt ve üst geçitlere sahip olacak olan yeni çevre yolunun hizmete girmesi ile Nevşehir ulaşım konusunda adeta çağ atlayacak. Yeni Kuzey Çevre Yolu hizmete girdiğinde Nevşehir’in kaderi değişecek.

Ne Zaman Açılacak Bu Çevre Yolu?


 

Nevşehir'in geleceği adına hayati öneme sahip olan ve şehir trafiğini rahatlatacak olan yeni çevre yolu yapımı için başta Siyasilerimizi ve Bürokratlarımızı göreve davet ediyoruz.

Şimdi vatandaşlarımız, Nevşehir’in geleceği adına büyük önem arz eden ve Nevşehir'in kaderini değiştirecek olan Kuzey Çevre Yolu Projesi'nin biran önce hayata geçirilmesini bekliyor. Zira, şehir içi trafiğinin önemli ölçüde rahatlaması hedeflenen proje hayata geçtiğinde çok sayıda ulaşım noktası da Yeni Çevre Yolu’na bağlanmış olacak.

Bizde FİB Haber Merkezi olarak, Nevşehir'in ulaşım probleminin çözümüne ciddi katkılar sağlayacak olan Kuzey Çevre Yolu Projesi'nin takipcisi  olacağımızı belirtmek istiyoruz.