NEVŞEHİR(MHA) Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur Yeni Öğretmen evi konusunda soru işaretlerinin her geçen arttığını belirtti.

Uğur, “Nevşehir ilinin ve eğitimcilerin en büyük ihtiyacı olan yeni öğretmenevi yapımında soru işaretleri çoğalmaya başladı. 2000 Evler bölgesine yapılması düşünülen on iki katlı ve çok amaçlı yeni öğretmenevi yapımı ile ilgili bir türlü sonuca gidilemiyor. Bugün itibari ile peşini kovaladığımız yeni öğretmenevi yapımı ile ilgili önemli bilgilere ulaştık. Ulaştığımız bilgilere göre Milli Emlak Genel Müdürlüğü arsa benim, onay vermiyorum derken, Nevşehir Valiliği onay  verilmesi için Milli Emlak Genel Müdürlüğüne yeni bir resmi yazı gönderdiği, şayet Milli Emlak Müdürlüğü ikinci kez  Öğretmenevi yapılacak yerin arsasını Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis etmez ise 2000 Evler Bölgesine yapılması düşünülen yeni öğretmenevinin artık yapılamayacağını ve daha önce olumlu görülmeyen Nar kasabası sınırlarındaki yere yapılacağı  belirtilmiştir. 2012 sonlarında yeni öğretmenevi için Nevşehir İline gönderilen 3 Milyon TL avans paranın da süre ile ilgili sıkıntıya girdiği belirtilmektedir.
Yapımın 5.5 Milyona mal olacağı söylenen  on iki katlı yeni öğretmenevi maalesef bugün itibari ile belirsizliklerle dolu halde” açıklamalarında bulundu.