10 Kasım Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 82’inci ölüm yıl dönümüyle ilgili Nevşehir protokolünden mesajlar geldi. İşte o mesajlar...

Başkan Çiftçi, 82. ölüm yıldönümünde Atatürk'ü andı  

Gülşehir Belediye Başkanı Av. Fatih Çiftçi, ölümünün 82. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü andı.  

Çiftçi, "Tarihin en zor şartlarında, milletiyle kurduğu ittifakla bütün saldırılara göğüs gererek, Türkiye Cumhuriyetini kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 82. Yıl dönümünde saygıyla ve rahmetle anıyorum. Milletimizi müşterek ilkeler etrafında bir araya getiren Mustafa Kemal Atatürk, kahraman bir asker ve saygın bir lider olarak bütün dünyanın takdirini kazanmıştır. İstiklal mücadelesinde tesis edilen milli ruh ve anlayış, Cumhuriyetin ilanıyla birlikte kalıcı bir değer haline gelmiştir. O günden bugüne aynı azim ve kararlılıkla, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü için milletimizle birlikte belirlediğimiz hedeflere emin adımlarla ilerliyoruz. Bu duygularla vefatının 82. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarına Allah'tan rahmet diliyor, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle, şükranla yâd ediyorum" dedi.  

Atatürk'ü sonsuz bir özlemle anıyoruz 

MHP İl Başkanı İlhan Kaya, Emperyalist işgale karşı vermiş olduğu bağımsızlık ve özgürlük mücadelesiyle, işgal altındaki bütün ulusların umudu ve önderi olmuş, yapmış olduğu devrimlerle bir ulusun küllerinden yeniden doğmasını başarmış, içinde bulunduğu çağın en çağdaş ve bağımsız devletini kurarak bizlere emanet etmiş, büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 82. Yılında kendisini sevgi, saygı ve özlemle andıklarını dile getirdi.  

Kaya, “Atatürk, düşünceleri, başarıları, eserleri, ilke ve devrimleriyle yaşadığı çağı aşan ve her dönemde güncelliğini koruyan büyük bir liderdir. Engin ileri görüşlülüğü, barış yanlısı tutumu, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut, Atatürk'ü dünyanın en büyük liderlerinden biri yapmıştır. Mustafa Kemal Atatürk, tek bir sıfatla tanımlanamayacak yegane liderdir. İnsanlık tarihinde dünyada Başöğretmen ünvanını alan tek lider Atatürk olmuştur. Gücü elde ettiğinde bunu kendisinden öncekiler gibi tek adam diktatörlüğünü değil, halkın egemenliğine dayanan Cumhuriyet yönetimini var etmek için kullanması onun eşsiz liderliğini perçinlemiştir. İnanıyoruz ki, Türk Milleti çağdaş, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi sonsuza değin korumaya ve yaşatmaya kararlıdır. Hatırasıyla bile bize yol gösteren büyük liderimizi sonsuz bir özlem ve saygıyla anıyoruz” diye konuştu. 

 

Bu cennet vatanı bizlere emanet eden Atatürk’ü rahmetle yad ediyoruz  

Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, 10 Kasım Atatürk’ü anma günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.  

Başkan Güneş mesajında; “Cumhuriyetimizin kurucusu, eşsiz komutan ve büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin yıldönümünde minnetle ve şükranla yâd ediyoruz. Hayatını ülkesine adayan Atatürk'ün bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti, kadim medeniyeti üzerinde yükselerek bir yandan miras aldığı Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmakta bir yandan da güçlü bir ülke olarak hiçbir dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin mazlum coğrafyaların sesi olmaktadır. Gururla ifade etmeliyiz ki; bugün ülkemiz dünyada söz sahibi, dostluğu aranan ve uluslararası sorunların çözümünde stratejik rol üstlenen, gerçekleştirdiği hamlelerle ilham kaynağı bir ülke konumundadır. Aziz Milletimiz binlerce yıldır olduğu gibi bundan sonra da birlik ve beraberlik içerisinde tüm güçlükleri yenecek azim ve kararlılıktadır. Şehit ve Gazilerimizin ülkemiz için göstermiş oldukları fedakârlıklara karşı bize düşen, o günkü inançla milli ve manevi değerlerimize sahip çıkacak genç nesillerimizi yetiştirmektir. Bu cennet vatanı bizlere emanet eden, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha saygı ve rahmetle yâd ediyoruz. Ruhunuz şad olsun" dedi. 

Atatürk’ü şükranla anıyoruz  

Nevşehir esnaf ve sanatkarlar odaları birlik başkanı Mehmet Pınarbaşı, Ulu Önder Atatürk´ün aramızdan ayrılışının yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı. 

Pınarbaşı, “Hayatını milletine adayan, işgal ve emperyalist hevesleri muhataplarının kursaklarında bırakan bu büyük devlet ve siyaset adamını gururla, özlemle ve şükranla bir kez daha hatırlıyoruz. Türk milletini hak ettiği onurlu ve bağımsız yaşama seviyesine çıkarma konusunda, üstün bir çaba ve mücadele azmi gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk´e büyük bir vefa ve gönül borcumuz olduğu şüphesizdir. Kurtuluş yıllarında; karanlıktan aydınlığa geçişin, karışıklıktan düzene ulaşmanın ve bağımlılıktan özgürlüğe varışın her aşamasında onun liderliği ve müdahalesi belirleyici ve tayin edici bir nitelik arz etmiştir. Yanmış, yıkılmış, yorulmuş ve yenilmiş bir sosyolojik kudreti tekrar ayağa kaldıran ve çizdiği hedeflerle sonuca ulaştıran elbette Mustafa Kemal´in eşsiz dirayeti ve hamiyeti olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün manevi varlığına ve bizlere emanet ettiği muhteşem millet eserlerine hiçbir kötü ve hain niyetin musallat olamayacağı inancımı bir kez daha teyit ederek; vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerinde bulundu. 

Atatürk’ü saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyoruz 

Nevşehir İl Genel Meclisi Başkanı Gürbüz Dinç, 10 Kasım dolayısıyla basın açıklaması yaptı.  

Dinç, “Cumhuriyeti kuran, ilke ve inkılapları ile Türkiye’yi çağdaş yarınlara taşıyan, bilim, eğitim, sanayi, teknoloji v.b. alanlarda önemli atılımlar yapılmasını sağlayarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni saygın bir konuma getiren Büyük Önder Atatürk’e minnet borçluyuz. Kurtuluş Savaşı öncesinde ülkemiz bir uçtan bir uca ellerini sinsi sinsi ovuşturan işgal devletleri tarafından sarılmıştı. Paylaşım planları yapan sömürgeci güçlerin iştahı kabarıyordu. Sokaklarımızda işgalci askerler kol geziyordu. Halkımızın ise bırakın silahı ve teçhizatı, ayağında giyecek ayakkabısı dahi yoktu, insanlarımız bir somun ekmeğe muhtaçtı. Savaşta üzüm hoşafı ile karnını doyurmaya çalışan kahraman Türk askeri ve Türk milleti tüm bu zor koşullarda bile bağımsızlığına olan inancını yitirmedi. Ulu Önder Atatürk, yol arkadaşları ve vatanını korkusuzca savunan kahraman şehitlerimiz öylesine eşi benzeri görülmemiş bir destan yazdı ki, tüm mazlum milletlere örnek oldu. Dize getirdiği devletlerin liderleri bile, bağımsızlığa ve hürriyete inanan, hayatını Türk milletinin şerefle yaşamasına adamış, zeki, eşsiz, askeri bir deha olan Mustafa Kemal Atatürk karşısında saygıyla eğiliyordu. Bu devletin kurucu liderine, ortak değerlerine her kim dil uzatıyorsa, bilinmeli ki, bunların asıl derdi bu topraklardaki Türk varlığı ve Türk devletidir. Bu alçaklara verilen cezalar çok ağır olmalıdır. Bu hakaretleri görmezden gelmek, es geçmek, cezasız bırakmak söz konusu bile olamaz. Bu vesileyle ülkemizin kurucusu Büyük Atatürk’ü, Hakk’a yürüyüşünün yıldönümünde saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun” dedi. 

Özdemir’den 10 Kasım mesajı  

Nevşehir İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Mustafa Özdemir, yayınladığı 10 Kasım mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve İstiklal savaşımızın tüm kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi minnetle andıklarını dile getirdi.  

Özdemir; “Onun en büyük eserim dediği Türkiye cumhuriyeti, bugün, dünyada sözü dinlenen, dostluğu aranan ve uluslararası sorunların çözümünde aktif rol üstlenen yüksek itibara sahip bir ülke konumundadır. Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi güçlendirmek için azami gayret sarf edilmektedir. Vefatının 82. yıl dönümü vesilesiyle, Gazi Mustafa Kemal ve İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarına bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla anıyoruz" ifadelerinde bulundu. 

Ruhları Şad olsun  

Kapadokya Sanayi ve iş Dünyası Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Habibe Beşer, 10 Kasım dolayısıyla basın açıklaması yaptı.  

Atatürk’ün kıymetini bilmeyenlerin, O’nu tartışmaya açanların, kirli ağızlarına dolayanların aslında bu ülkenin hangi koşullarda, nasıl kurulduğundan bihaber olan zır cahiller olduğunu ifade eden Beşer, "Okumaya, öğrenmeye meraklı olmayan bu zevat, gayri milli ideolojilerin ve karanlık fikirlerin esiri olmuş bu ne idiğü belirsiz hainler, “keşke Yunan galip gelseydi” diyen dondurmacı kılıklılar, Atatürk’ün annesi, manevi kızıyla ile ilgili ileri geri konuşan tarihçi bozuntusu ahlaksızlar sözüm ona Atatürk’ü toplum önünde küçük düşürmeye, yaptıklarını küçümsemeye, heykellerine zarar vererek Atatürk’ü değersizleştirmeye çalışmaktadır. Oysa içimizdeki Atatürk sevgisi günden güne büyümektedir. Bu tür saldırılar Türk milletini daha da birbirine kenetlemekte, her türlü siyasetin, ideolojinin üzerinde olan Atatürk’e, temsil ettiği değerlere daha da sahip çıkılmasına neden olmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’mızı zaferle süsleyen kahraman ordumuzun komutanı ve bu topraklardaki son Türk Devleti’ni kuran kadronun lideridir. Saygı duymanız ve hayırla anmanız için yetmez mi?. Bu devletin kurucu liderine, ortak değerlerine her kim dil uzatıyorsa, bilinmeli ki, bunların asıl derdi bu topraklardaki Türk varlığı ve Türk devletidir. Bu alçaklara verilen cezalar çok ağır olmalıdır. Bu hakaretleri görmezden gelmek, es geçmek, cezasız bırakmak söz konusu bile olamaz. Türk milleti Büyük Atatürk’ün gösterdiği hedeflere yürüyen, O’nun açtığı yolda ilerleyen, her türlü zorluğa inançla göğüs geren bir millettir. 

Dolayısıyla topraklarımıza, birliğimize, huzurumuza kast eden her türlü terör örgütüne, yapıya ve düşmanca tutum sergileyen ülkelere karşı mücadelemiz sürecektir. Milli şuura sahip, milli hasletlerle yoğrulmuş necip Türk milleti zorlukların üstesinden gelecek, aydınlık yarınlara yek vücut olarak yürümeye devam edecektir. Bu vesileyle ülkemizin kurucusu Büyük Atatürk’ü, Hakk’a yürüyüşünün 82.yılında saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun” dedi. 

82 Yıldır Türk Ulusu Atatürk'ü özlüyor  

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kamil Gülmez, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu 10 Kasım 1938 tarihinden bu yana Türk Ulusunun Ata’sını özlediğini, minnetle yad etmeye devam ettiğini söyledi.  

Gülmez, “Cumhuriyetimizin kurucusu, Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkan tek parti Cumhuriyet Halk Partisinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ulus olarak minnetle anmaya, onun ilke ve inkılaplarına sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz. ^Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir teşkilatları olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve Kurtuluş mücadelesinin kazanılmasını sağlayan Kahraman Türk Ordusuna bir kez daha minnettarlığımızı sunmak isteriz. 82 Yıldır Türk Ulusu onu özlüyor” dedi. 

Atatürk'ü ve İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmetle anıyoruz  

Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 82. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

Gündüzpolat, “Tüm yaşamını vatanı ve Türk Milleti için harcayan, tarihin kaydettiği en büyük devrimcilerden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün sonsuzluğa uğurlanışının 82. yıl dönümünde onu saygı ve şükranla anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, övgüye değer birçok üstün meziyeti şahsında toplamış büyük bir fikir ve devlet adamıdır. İleri görüşlülüğü, irade ve cesareti, azim ve kararlılığı ile de dünya tarihinin unutulmaz komutanları arasında yerini almış, askeri bir dehadır. Milleti için sayısız hizmetinin yanında, dünya barışını ve insanlık idealini daima ön planda tutmuş; bu yönüyle de tüm insanlığın saygısını kazanmıştır. Atatürk, sadece Türk Milletinin değil, dünyanın bütün mazlum milletlerinin sevgi ve takdirine mazhar olmuş, geleceği aydınlatan fikirleri ve dünya görüşü ile yüzyılın yetiştirdiği bir dahi olarak tarihe geçmiştir. Bugün hepimize düşen ortak görev yine yıllar önce Atatürk’ün de ifade ettiği gibi “Ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyet’e sahip çıkmak, Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşı’nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmak” olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, milletimizin unutulmaz lideri, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.  

Altınışık'tan 10 Kasım mesajı 

 Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Abdulgani Altınışık, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.  

Altınışık, "Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Hakk’a uğurlamamızın 82. yıldönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; Atatürk’ün en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlenmesi karşısında gururlanıyorum. Büyük şahsiyetler; fikirleriyle, eserleriyle, fedakâr gayretleriyle anılırlar. Bizler de ülke olarak, kendisini İstiklal Savaşımızın başkumandanı, bağımsızlığımızın sembolü ve Cumhuriyetimizin kurucusu olarak gururla anıyoruz.Bu duygu ve düşüncelerle, vefatının 82. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını bir kez daha rahmetle ve şükranla anıyorum" ifadelerinde bulundu.  

Türklüğün engin mavisine ve eşsiz Gazisine, Sarışın Bozkurt'a bin selam olsun 

Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Gökhan Göğdemir, 10 Kasım Atatürk'ün yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  

Göğdemir mesajında; "Yüksek kahramanlık şuurundan ve başeğmeyen ruhundan kuvvet bulduğumuz Türklüğün kutlu Başbuğu, büyük bir komutan, üstün meziyetleri olan bir devlet ve siyaset adamı olarak Türk milletinin kalbinde taht kuran Atatürk; milletine samimiyetle inanmış bir yürek, vatanına sevdalı fazilet timsali bir şahsiyettir. Atatürk; umut olmuş milleti kavramış, ufuk olmuş geleceği kurgulamış, güç olmuş vatanı kurtarmış, ülkü olmuş Cumhuriyeti kurmuştur. Elbette o, istiklal ve istikbal demektir. Onda; karamsarlığa tamah etmek, karanlığa teslim olmak, yılgınlık ve yenilgiyi kabullenmek hiç görülmemiş, hiç rastlanmamıştır. İngilizler ona “Anadolu’daki asi ve hayalperest Türk milliyetçilerinin lideri” dedi. Fransızlar ona “Cahil ve barbar Müslümanların militan lideri” dedi. Ruslar ona “Antiemperyalist bir Türk Paşası” dedi. Milleti ona; Reis Paşa dedi, Gazi Paşa dedi. Milleti ondan ilham aldı. Başkomutan, Başöğretmen, Cumhur Reis dedi. Türk’ün Atası, “Atatürk” dedi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, her şeyden önce inanmış bir Türk milliyetçisi olarak milletimizi parlak bir geleceğe götürme ülkü ve amacından asla ayrılmamış ve bundan da vazgeçmemiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yalnızca Türkiye de değil, mazlum milletler ve emperyalizme karşı direnen toplumlarda da heyecan ve ilham kaynağı haline gelmiştir. Her fani gibi 82 yıl önce ebediyete intikal etmiş, ama manevi varlığı, düşünceleri ve kutlu vasiyeti tertemiz millet vicdanında bayrak gibi dalgalanmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin ortak ve tarihi bir değeri olmakla birlikte, Türkiye Cumhuriyeti’nin ana direğidir. Cumhuriyetimiz kuruluş ilke ve iradesiyle yaşadığı müddetçe bu gerçek değişmeyecek, değiştirmeye de kimsenin gücü yetmeyecektir. Türklüğün engin mavisine ve eşsiz Gazisine,Sarışın Bozkurt'a bin selam olsun. Başbuğ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü büyük saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Bırakmış olduğu eser, ebed müddet var olsun. Aziz ruhu şâd olsun!. Saygı olsun bu çelik atlıların gök tuğuna, Tuğu kaldırmış olan orduların Başbuğuna!” ifadelerinde bulundu. 

Başkan Mutlu'dan 10 Kasım mesajı  

HAK-İş Sendikası Nevşehir İl Başkanı M. Fatih Mutlu, Atatürk’ün ölümünün yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.  

10 Kasım’ın bir matem gününden ziyade, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü daha iyi anlamlandırmaya önemli bir imkan olduğunu söyleyen Başkan Mutlu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve hasretle yad ediyoruz. Atatürk, Türk milletinin karanlık bir döneminden, umutsuzluğun kopkoyu sisi altından ışık huzmesi gibi parlamış; durgunluğu yaran, duraklamayı bitiren milli akıl olarak çağlamış, çağa yön vermiştir. Elbette her fani gibi hak vaki olduğunda ruhunu teslim etse de, geride kalan muhterem emanetleri Türkiye’nin geleceğini tayin etmiştir. Gazi Mustafa Kemal bir fikir ve aksiyon mihveri, milletine gönülden bağlı ve inanmış bir dava şuurudur. Aynı zamanda askeri bir deha, taktik ve strateji ustasıdır. Bu özellikleri sayesinde 1919’lu yıllardan 1922 İzmir’ine kadar kurtuluşumuzun ana çatısını ilmek ilmek dokumuş, bağımsızlığımızın hisarlarını aşama aşama inşa ve ihya etmiştir. Gazi Mustafa Kemal tutsak ve bağımlı yaşamaya tamamen karşı, işgal ve ihanetin amansız düşmanıdır. Gücünü milletten almış, heyecanını tarih ve ecdadımızın hatıralarında bulmuş, sabır ve tahammülünü muzaffer Türklüğün ruhundan çıkarmış bir liderlik vasfıyla hem milletimizin hem de mazlum milletlerin kalbinde taht kurmuştur. Şurası açıktır ki, 10 Kasım bölgesel ve küresel gelişmelerin akışına yön vermiş dünya çapında bir liderin idrak ve ifadesi için eşsiz bir fırsattır. Günümüzde liderlik anlayış ve kavrayışındaki derin bulanıklık ve karmaşaya Gazi Mustafa Kemal’i özümseyerek çareler üretmek; onun söz, mesaj ve mücadeleci hayatını örnek alarak yeni kapılar açmak mümkün olduğu kadar da gereklidir. Şiddet ve savaş ortamında demokrasinin erdemlerine sadık kalması, milli iradenin çağrı ve taleplerine riayet etmesi Gazi Mustafa Kemal’i çağdaşlarından ayırdığı gibi günümüzdeki pek çok muadillerinin de önüne çıkarmaktadır. O, bir milletin yüksek hedeflere ikna edilmesiyle nelerin, hangi kıvam ve derecede başarılacağını göstermiştir. Bu nedenle 10 Kasım bir matem gününden ziyade, Gazi Mustafa Kemal’i daha iyi anlamlandırma imkanıdır. Gazi Mustafa Kemal’in yaktığı meşalenin sönmemesi için sorumluluk mevkiinde bulunan her aktör, şahıs, grup ve müessesenin aklı başında, sağduyulu ve milli bir vakarla hareketi kaçınılmaz artık bir zorunluluktur. Atatürk muazzam bir adım atmıştı, bunu tamamlayıp geleceğin ufkuna taşıyacak, bundan sonraki nesillere sağ salim devredecek olan bizleriz. Başka ülkelerin seçim ve sandık sonuçlarıyla ülkemizin kaderinin belirlenemeyeceğini, ihtiyacımız olan milli asalet ve kuvvetin Türk asırlarında, Cumhuriyetimizi kuran asil ruhta saklı olduğunu görmekten başka seçeneğimiz yoktur. Bu düşüncelerle, ebediyete intikalinin yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, tüm kurucu kahramanlarımıza, aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum” dedi.