Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, kadınların yaşama bakışlarındaki hassasiyet, sağduyu ve zekalarının hayatı her zaman kolaylaştırdığını söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, kadın-erkek eşitliğinin çağdaş toplumlar için vazgeçilmez bir unsur olduğunu belirtti.

Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Toplumların temel taşı aile, ailenin temel taşı ise kadınlarımızdır. Unutulmamalıdır ki; Her zaman varlıklarıyla hayatın her alanında fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız huzurlu, mutlu ve sağlıklı toplumların teminatıdır. Ayrıca Kadınlarımız her daim zarafetleri, fedakârlıkları, yüksek duygusal zekâları, nezaketleri ve letafetiyle toplumumuzun denge unsuru olmuşlardır dedi

Kadınlar, eş ve anne olmanın gerektirdiği sorumlulukları fedakârca yerine getirmelerinin yanında, yaşamın her alanında başarılı çalışmalara imza attığını dile getiren Salaş, “Tarihimizde milli mücadele döneminde Anadolu Kadınının oynadığı can alıcı rol, hafızalarımızdan hiçbir zaman silinmedi. Aslında kadınlarımız hayatımızın her döneminde kişiliği, karakteri, mizacı ile huzurlu, mutlu ve başarılı toplumların mimarlarıdır.

Bir toplumun temel taşları olan, varlıklarıyla hayatın her alanında fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesiller ile geleceğimizin şekillendirilmesinde çok önemli bir rol oynamaktadırlar.

Türkiye 2023 yılında dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasında olmayı amaçlıyorsa, gerekli hamleleri için kadının detaycı yaklaşımına, titizliğine, çalışkanlığına, zekâsına mutlak suretle ihtiyaç duyacaktır. Hayatımızın her alanında aslında gizli birer güç olan kadınlarımızın nevi şahsına münhasır kabiliyetlerini görmezden gelmek çok büyük bir hata olur.

Tüm bu duygularla hayatımızın her döneminde izleri bulunan en değerli varlıklarımız kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü yürekten kutluyorum. Hep birlikte omuz omuza tüm hedeflerimize, mutlu, umutlu yarınlara ulaşabilmek ümidiyle sevgi ve saygılar sunarım.” dedi.