Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’nin büyük bir heyecanla beklenen ÖSYS Yerleştirme Sonuçlarına göre Nevşehir Üniversitesinin tüm kontenjanları tercih edilerek büyük oranda doldu.  

ÖSYS Yerleştirme Sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Nevşehir Üniversitesinin tercih edilirliğinin ne kadar yüksek olduğu ortaya konmuş oldu. Açıklanan LYS sonuçlarına göre Nevşehir Üniversitesinin fakülteleri ve yüksekokulunun 1383 olan toplam kontenjanının 1329’u tercih edilerek yüzde 96,10’luk doluluk oranına ulaştı. Meslek yüksekokullarına ise toplam 2138 öğrenci yerleşti. Böylece Nevşehir Üniversitesini ön lisans ve lisans düzeyinde toplam 3467 yeni öğrenci tercih etmiş oldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, kazanan öğrencileri kutlayarak Nevşehir Üniversitesini tercih ettikleri için kendilerine teşekkür etti. Prof. Dr. Kılıç, "Tüm bölüm ve programlarımızın tercih edilmesi ve kontenjanlarımızın tamamına yakının dolması, bizim için memnuniyet verici bir durumdur. Kontenjanlarımızdaki yüksek doluluk oranı, Nevşehir Üniversitesinin tercih edilirliğinin en somut göstergesidir. Tercih edilirliği yüksek bir üniversitenin yüksek idealleri olur. Kurulduğu günden bu güne başarı çıtasını sürekli yükselten Nevşehir Üniversitesi marka bir üniversite olma iddiasındadır. Ki bugüne kadar yaşananlar iddiamızdaki haklılığımızı gözler önüne seriyor. Nevşehir Üniversitesini tercih eden öğrencilerimiz bilmelidir ki burada onlar için gecesini gündüzüne katarak çalışan birileri var. Gönül ferahlığı içinde eğitim hayatlarını tamamlamaya çalışsınlar. Bizi tercih ettikleri için öğrencilerimize, ailelerine ve tüm halkımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Ayrıca özel yetenek sınavları ile Güzel Sanatlar Fakültesinin Müzik, Seramik Cam ve Resim bölümleri ile birlikte Eğitim Fakültesinin Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Bölümü ve ek yerleştirmelerle birlikte İlahiyat Fakültesinin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü,  Fen Edebiyat Fakültesinin Çağdaş Türk Lehçeleri Bölümü ile Eğitim Fakültesinin İngilizce ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümlerine öğrenci alımı gerçekleştirilecek. Böylece 2013-2014 eğitim-öğretim yılında Nevşehir Üniversitesi bünyesine 4500 civarında yeni öğrenci katılmış olacak.