Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz ÇAVDAR tarafından DERİNKUYU bölgesindeki bütün 1996/2 tertip Askerlere veda gecesi düzenlendi.

Derinkuyu İlçe Merkezi, Yazıhüyük,Suvermez, Kuyulutatlar, Doğala, Çakıllı, Özlüce, Güneyce, Til ve Ağçacar nüfusuna kayıtlı 170'e yakın ASKER adaylarına veda gecesi düzenlendi. Proğrama  Asker adayları,asker yakınları ,Köy ve Mahalle Muhtarları, İmam-Hatipler, AK parti Derinkuyu Gençlik Kolları Başkanı Mesut VAROL ve çok sayıda misafirler katıldı.

Proğram pazar günü akşam saatlerinde Yazıhüyük Belediyesi Düğün salonunda  yapılmış oldu.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan proğramda Şehitlerimiz adına okunan  Kur'an-ı Kerim Hatimlerinin  duası yapıldıktan sonra,Yemek proğramı ve Mahalli Sanatçı Yaşar AKTAŞ konserleriyle askerler hoşça vakit geçirmiş oldular.

Proğram sonunda Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz ÇAVDAR'ın asker adaylarına yaptığı konuşmada: Bütün askerlerimizi tanıştırmak ve Askerlerimizin güzel bir anıları olsun diye böyle güzel bir geceyi tertiplediklerini belirterek,Yazıhüyük Kasabasında  gelelenek haline getirdikleri asker uğurlama gecelerinin 16.cısını düzenlediklerini ; herzaman Askerlerimizin yanında olduklarını belirterek bütün askerlerle birebir ilgilendiklerini belirtmişlerdir.

1996/2 tertip Derinkuyu İlçesi nüfusuna kayıtlı 1996/2 tertip Asker adayı Samet KIZILTEPE'de tertipleri adına yaptığı konuşmada: Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz  ÇAVDAR'a  bütün tertipleri adına Teşekkür ederek, gerçekten mükemmel bir gece oldu.96/2 tertip asker arkadaşlarımızı tanıma fırsatımız oldu.Keşke heryerde bu güzel organizeler yapılabilse bu imkanlar ve ilgiler olsa açıklaması; tertiplerinden büyük alkış aldı.Asker aileleride kendi aralarında Asker böyle uğurlanır. 

Helal olsun Cengiz Başkana ve ekibine .Çocuklarımıza göstermiş oldukları yakın ilgi ve alakalarından dolayı Yazıhüyük Belediyesine,Belediye Başkanımıza Belediye Meclis üyelerimize Muhtarlarımıza emeği ve katkısı olan herkese ve Belediye personellerine Teşekkür ederiz açıklamasında bulunmuşlardır.Proğram sonunda bütün asker adayları Yazıhüyük  Belediye  Başkanı Cengiz ÇAVDAR'la  vedalaşarak hem Teşekkürlerini belirtmişler hemde hatıra foğrafı çekinerek mutlu bir şekilde ayrılmışlardır. Ayrıca Yazıhüyük Kasabasında Cuma günüde 1996/2 tertip askerler için Merkez camiinde dua merasimi ve veda proğmamının yapılacağı belirtilmiştir.