Nevşehir, Merkez, İlçeler ve Köyler olamak üzere evde sağlık hizmeti alan hastalar,  1 Kasım erken genel seçimlerinde sağlık görevlilerinin yardımıyla sandık başlarına giderek oylarını verebilecek. 

Ekipler, sağlık hizmetlerini evlerine götürdükleri hastaların, 1 Kasım'da "112 Komuta Kontrol Merkezi"ni arayarak yardım talep etmeleri halinde, oy kullanacağı yere gidebilmesi için araç da dahil gerekli desteği sağlayacak.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, 1 Kasım Genel Seçimlerinde oy kullanacak olan hastalar için özel önlemler aldı.

Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe , ‘Oy kullanmak isteyen vatandaşlarımızı evden alınıp oy kullandırıldıktan sonra tekrar evlerine götüreceğiz. Bu sayede hastalar mağduriyet yaşamayacak’ dedi.

HASTALARIMIZ MAĞDUR OLMAYACAK

Konuyla ilgili açıklama yapan Çömçe, ‘Sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında 2-3 yıldan bu tarafa verdiğimiz evde bakım hizmeti kapsamında 1 Kasım tarihinde yapılacak seçimlerde de hastalarımıza hizmet vereceğiz. Evde bakım hizmetlerini ilimizde ve ilçelerimizde vermekteyiz. Hastaneye gelmekte zorluk çeken, yatalak olan hastalarımıza, evde sağlık personelimizi gönderip evde tedavilerini yaptırmaktayız. Bu kapsamda hasta sayısı merkezimizde 380 il genelinde ise 850 civarındadır. 1 Kasım tarihinde seçimde oy kullanmak için gelmek isteyen evde bakım hizmetinin sandık başına götürülmesi için genel sekreterliğimiz hizmet verecek. Bu kapsamda hazırlıklarımızı yaptık. Şimdiden evde bakım hizmeti alan hastalarımızı arayarak bilgilendirme yaptık. Genel Sekreterliğimiz olarak bütün imkânlarımızı sağlamış bulunmaktayız. Oy kullanmak isteyen vatandaşlarımız evden alınıp oy kullandırıldıktan sonra tekrar evlerine götürülecek’ diye konuştu.