Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (NEVESOB) toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı, NEVESOB Başkanı İsmail Ördü, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Cengiz Taşhan ve il merkezinde faaliyet gösteren berber ve kuaförler katıldı.

Programda konuşan Taşhan, Türkiye'de bir ilk olarak belediye ve oda işbirliğinde il merkezinde ve ile bağlı köy ve beldelerde faaliyet gösteren yaklaşık 200 kuaför ve berber esnafına tek kullanımlık hijyenik malzeme hazırlattıklarını ve bu gün de dağıtımını yapacaklarını söyledi.

İş yerlerine gelen müşterilere daha steril bir ortamda hizmet sunmak amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini ve bu yolda Belediye Başkanı Hasan Ünver'in kendilerine çok büyük katkıları olduğunu belirten Taşhan, "Biz proje kapsamında esnaf arkadaşlarımıza içinde üzerinde işletmelerinin adının işlenmiş olduğu tek kullanımlık havlu, önlük ve tıraş havlusunun bulunduğu bir set dağıtacağız. Artık herkes bunları kullanacak. Bu ücretsiz malzeme yardımlarının yıl içinde devam edecek" dedi.

Ördü ise, Nevşehir Belediyesi'nin esnaf ve sanatkarlarla olan ilişkisinin diğer illerde olmadığını Nevşehir'de belediye meslek kuruluşları işbirliğinin çok önemli noktalara geldiğini kaydetti.

Bu işbirliğinin faydalarını ve güzelliklerini de gördüklerini belirten Ördü, yapılan her çalışmanın esnafın standardının daha ileriye gitmesi için olduğunu sonuç olarak hizmet alan vatandaşların da aldığı hizmetin standardını yükselttiğini ifade etti.

 

Konuşumaların ardından yaklaşık 200 kuaför ve berbere hijyenik malzeme setleri dağıtıldı.