Mısır’da devrik lider Mursi’nin ölümü hemen hemen her kesimden taziye mesajlarıyla yanıt buldu.

İşte Nevşehir’den Mursi’ye taziye mesajları;

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, “Kardeşim sen prangalara vurulsan da özgürsün. ‪Sen Allah'a bağlandığın zaman. ‪Sana kölelerin tuzağı ne zarar verebilir ki”
‪Halkın özgür iradesi ile seçilmiş Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Rabbim mekanını cennet eylesin.”

AK Parti İl Başkanı M. Rauf Yanar; “Firavunlara karşı Musa’ca bir duruş!. Şehadetin kabul, makamın âli olsun. ”

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Edip Avşar Muhammed Mursi’nin şehadet haberini aldık.

Ahi ente hurrun. Kardeşim sen özgürsün. Artık satılmış siyonist köpekleri kılına zarar veremez. Allah rahmetiyle muamele etsin.”

İl Genel Meclisi Başkanı Gürbüz Dinç, ”Mısır'da darbeci Sisi tarafından iktidardan devrilen ve hukuksuzca hapse atılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, mahkeme salonunda hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin. Yiğitçe duruşuyla hatırlayacağız. Güzel Adam.”

‪AK Parti İl Başkan Yardımcısı Salih Açıkgöz, Mısır'ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı #MuhammedMursi mahkeme salonunda hayatını kaybederek Rabbimize kavuştu. Allah rahmetiyle muamele eylesin, mekanı cennet olsun.”

Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Çiftci,''Kur'an bizim anayasamızdır.
Resul bizim liderimizdir. Cihad bizim yolumuzdur. Allah yolunda Şehid olmak en büyük arzumuzdur. Yaptığımız her amelin gayesi Allah içindir. Muhammed Mursi Allah sana rahmet, bize hidayet nasip etsin, ey şehit.”

Futbol İl Temsilcisi M. Tolga Karaca, “Yaşadığı gibi ölüyor insan, neye adamışsa hayatını o uğurda veriyor son nefesini. Bir yiğit adam işte böylece şehadete yürüdü, mekanı cennet, makamı âlî, vuslatı geride kalanlara diriliş çağrısı olsun.”

Diyanet-Sen Nevşehir Şube Başkanı Ahmet Aydemir, “Seçimle gelen ve Darbe ile indirilen, zalimlere asla boyun eğmeyen, Mısır Devlet Başkanı Muhammed Mursi mahkeme salonunda kalp krizi geçirdi ve hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin. Mekanın Cennet olsun yiğit devlet adamı.”