NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’e Acemi Birliği kurulmasıyla şehrin gelişimin hızlanacağı şüphesiz. Bölgeye gelen milyonlarca turistin şehir esnafına beş kuruş faydası olmuyor. Ancak Acemi Birliği Nevşehir’de faaliyete başlamasıyla birlikte şehrin ekonomisine çok büyük katkı sağlayacak. 

Bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğinin altını çizen STK’lar, Nevşehir Milletvekilleri’ne açık çağrıda bulundu

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Temsilcisi Mustafa Uğur yaptığı açıklamada, “Nevşehir’in ticari hayatının canlanması adına acemi birliğinin gelmesinde çok fayda var. Bazı şehirlerde bu çalışmanın yapılacağı belirtiliyor. Ancak Nevşehir’in son 10 yıldır bu tür hareketlerde geride kaldığı görülüyor. Nevşehir kesinlikle bu listenin içinde olmalı. Şuanda ilimiz bu listenin içinde değil. Polis Yüksekokulu fırsatını ve daha birçok fırsatı yitiren Nevşehir bunu kaçırmamalı. Ancak üzücü ki, yatırım getirilmesi açısından Nevşehir Milletvekilleri’nin üçününde bu konuda durumlarının zayıf olduğu aşikar. 3 Milletvekili bu birliklerden birinin Nevşehir’e alınması konusunda gayret göstermeli. “ diye konuştu.

Memur-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Mustafa Özdemir ise, “Acemi Birliği’nin gelmesi Nevşehir ekonomisi değer katacaktır. Sanayimiz yok, bu nedenle Nevşehir’deki STK’lar olarak söz konusu acemi birliğinin Nevşehir’e gelmesine hususunda gerekli tüm destekleri vermeye hazırız. Nevşehir Milletvekilleri’mizin gerekli gayreti göstermelerini canı gönülden istiyoruz. Bu konuyu STK’larla birlikte gündeme getiren “haberkapadokya.com” a ayrıca çok teşekkür ederim” dedi.

Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Turgay Çetin de açıklamasında; “Çeşitli illere yapılması gündeme gelen acemi birliklerinden birisinin de Nevşehir’de faaliyete başlaması şehrimizin geleceği ve vizyonu açısından çok önemli. Bugüne kadar çeşitli fırsatları kaçıran Nevşehir Milletvekilleri bunu kaçırmamalı Ankara’da gerekli yerlere baskı yaparak, lobi oluşrurarak Nevşehir’e kazandırmalıdır. Bizler şehrimizin geleceğini ilgilendiren bu konuda gerektiğinde vekillere destek vermeyi de taahhüt ediyoruz.” dedi.

Nevşehir’in aktif derneklerinden GÖR-BİR Derneği Başkanı Erol Mutlu da, Acemi Birliği’nin Nevşehir’e gelmesi için gerekiyorsa gidelim Ankara’da bakanlığın önünde yatalım. Milletvekilleri bu konuda ellerini çabuk tutsun. Nevşehir’e sanayi gelmedi ama acemi birliği gelirse sanayiden daha iyi bir yatırım olur” ifadesini kullandı.