"Nevşehir'den Hisarcıklıoğlu'na Tam Destek...!"
Seçim sürecinde yapılan değişiklikle “üst üste iki dönem yönetim kurulu ve meclis başkanı, birlik başkanı ve konsey başkanı olarak seçilmiş olanların, aradan iki seçim dönemi geçmedikçe bu görevlere yeniden seçilemeyecekleri” ibaresinin yönetmelikten çıkarılması Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığa yeniden aday olmasının önündeki engeli kaldırmış oldu. TOBB'un 69. Genel Kurulu'nda, Rifat Hisarcıklıoğlu, 1740 kayıtlı delegenin 1734'ünün imzasıyla yeniden başkanlığa aday gösterildi. Seçim öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan salona hitaben bir konuşma yaptı.


M. Rifat Hisarcıklıoğlu Kimdir?
 
Rıfat Hisarcıklıoğlu, 1955 yılında Ankara'da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini TED Ankara Koleji'nde tamamladı. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ekonomi ve Mali İşletme Bölümü'nü bitirdi.
 
Hisarcıklıoğlu, Kayseri kökenlidir. İnşaat ve nalburiye işleri vardır. Daha önce Sinan Aygün'ün ATO'dan yardımcısıdır. Hisarcıklıoğlu, "Nuh'un Ankara Makarnası" ve "Nuh Çimento A.Ş."nin Yönetim Kurulu Üyesi. Evli ve üç çocuk babası. İngilizce ve Almanca bilmektedir. 
 
365 Oda ve Borsayı kapsayan, Türkiye’nin kâr amacı gütmeyen en büyük iş kuruluşu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) son dönem başkanıdır. Ayrıca TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi mütevelli heyeti başkanıdır.

FİB Haber Merkezi olarak TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu nu tebrik ediyoruz...


TOBB’un 69’uncu Genel Kurulu’nda M. Rifat Hisarcıklıoğlu TOBB Başkanlığına yeniden seçildi. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'ndeki 69. Genel Kurul'da, Hisarcıklıoğlu, toplam 1734 delegenin imzasıyla aday gösterildi. Tek aday olarak seçimlere giren Hisarcıklıoğlu, geçerli oyların tamamını alarak 4 yıl süreyle TOBB Başkanı oldu. ​

 

-Yeni Yönetim Kurulu

M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki yeni TOBB Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: İbrahim Çağlar (İstanbul Ticaret Odası Başkanı), Harun Karacan (Eskişehir Ticaret Odası Başkanı), Necdet Özer (Denizli Ticaret Odası Başkanı), Ender Yorgancılar (Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı), Memiş Kütükçü (Konya Sanayi Odası Başkanı), Çetin Osman Budak (Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı), İbrahim Burkay (Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı), Salih Zeki Murzioğlu (Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı), Cengiz Günay (Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı), Faik Yavuz (Ankara Ticaret Borsası Başkanı), Çamur Ali Kopuz (İstanbul Ticaret Borsası Başkanı), Şahin Bilgiç (Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı), Ebubekir Bal (Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı), Halim Mete (İstanbul Deniz Ticaret Odası Başkan Yardımcısı).

Hisarcıklıoğlu, yaptığı teşekkür konuşmasında, uzun süredir devam eden bir seçim maratonunun içinden geçtiklerini belirterek, "Allah'ın izniyle bugün camiamızın seçim döneminin son aşamasını tamamlıyoruz. Ben sizin başkanınız olmaktan ve hep birlikte omuz omuza çalışmaktan büyük bir onur ve grur duydum" dedi.

365 oda ve borsa ile bin 734 delegenin ortak talebiyle TOBB başkanlığına yeniden aday gösterildiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, bir işi yaparken delegelerin gücünü hep hissettiğini söyledi. Bu nedenle seslerinin gür çıktığını ve bir başarı hikayesi yazdıklarını kaydeden Hisarcıklıoğlu, "Sizlerin desteği, benim en mutlu dayanağım oldu. Sizlerin bu denli takdirini, bu büyük sevgisini kazanabildiysem ne mutlu bana. Bu herkese nasip olmaz. Benim en büyük şansım böyle büyük bir aileye sahip olmak. Sizlerden aldığım destek ve cesaretle buradayım" diye konuştu.

Yönetim Kurulu başta olmak üzere, birlik organlarında görev almak için çok sayıda başvuru yapıldığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Ben eminim ki bütün arkadaşlarım bu kurullarda görev alacak ehliyete sahiptir. Her biri bu görevleri en iyi şekilde yürütür ama ne yazık ki görev sayısı belli. Bu nedenle organlarımızda yer alacak arkadaşlarımızla ilgili teamül yoklamaları yaptık, istişare anlayışını burada da uyguladık. En adil sonuca ulaşmaya gayret ettik." 
Hisarcıklıoğlu, birliğe bağlı 365 oda ve borsa başkanının hepsinin yönetim kurulunda yer alabilecek düzeyde olduklarına işaret ederek, esas olanın birlik ve beraberlik içinde hareket etmek olduğunu sözlerine ekledi.