Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "TOBB seçimleri Türkiye'de mahalli idareler seçimlerinden sonra en fazla oyun kullanıldığı seçimlerdir. Bu yönümüzle Türkiye'de demokrasiyi en kılcal damarlarına kadar hisseden başka bir kurum yoktur" dedi.
Hisarcıklıoğlu, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odasınca bir otelde düzenlenen iftarın ardından yaptığı konuşmada, seçimlerde kendisine destek veren Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ve Nevşehir Ticaret Borsası yöneticilerine ve üyelerine teşekkür etti.

TOBB Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş'nin Türkiye'nin en önemli şirketlerinin başında geldiğini ve gümrük kapılarında yaptığı modernizasyonla Birleşmiş Milletlerin örnek gösterdiği gümrük kapılarının Türkiye'de bulunduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, böyle önemli şirketin başında da Nevşehirli Arif Parmaksız'ın bulunduğunu, Nevşehirlilerin hemşehrileriyle gurur duyması gerektiğini ifade etti.

TOBB seçimlerini değerlendiren Hisarcıklıoğlu, geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin en demokratik kurumlarından birinin seçimini yaptıklarını ve seçimlerde 1 milyon 200 bin üyeden 500 bini aşkın üyenin oy kullandığını kaydetti.

Türkiye'de mahalli idarelerden sonra en fazla oy kullanılan seçimin kendilerininki olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Oldukça da zor bir seçim. Çünkü 4 yıl boyunca rekabet halinde olduğunuz arkadaşınızdan onu temsil etmek için oy istiyorsunuz. Umarım seçimlerimiz Türk iş dünyası için hayırlı olur" diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, gazetecilerin "Ergenekon Davası" ile ilgili sorularını ise yanıtlamadı.

İftara Hisarcıklıoğlu'nun yanısıra Vali Mehmet Yüksel, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, oda ve borsa yöneticileri, sivil toplum örgütlerinin idarecileri ile iş dünyasından yaklaşık bin kişi katıldı.