Hatırlanacağı üzere Oda seçim sürecinde NTSO Başkanı Arif Parmaksız FİB Haber merkezimize yaptığı açıklamasında;” TOBB desteği ile kurulan,Başkent Ankara merkezli TOBB (ETÜ ) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin bir fakültesini Nevşehir e yaptıracağız demişti….”Bu açıklamasında sonra FİB Haber Merkezi olarak sayın Parmaksız a sorduk şu ana kadar söylemlerimizin arkasaındayız dediniz.Ve sözlerinizi yerine getirdiğini teker teker görüyoruz.- Peki TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi nin Nevşehir de bir Fakülte kurması konusuyla ilgili söylemlerinizde bir gelişme var mı? sorumuz üzerine Parmaksız Allahın izniyle yapamayacağımız hiçbir işe soyunmaz hiçbir sözüde vermeyiz.Dünden bugüne ne demişsem arkasındayım.Evet Oda seçim sürecinde TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin bir fakültesinin de ilimiz Nevşehir e kurulması konusunu ziketmiştim.Parmaksız; Buradan Nevşehirli tüm hemşerilerime bu müjdeyi veriyorum.Allahın izniyle Nevşehir üçüncü üniversitesine kavuşarak Üç ayrı Ünivesitesiyle Nevşehir nüfusuna katkıda bulunduracağız.
Nevşehir imimizin devlet desteklerinden gerekli payı alabilmesi için 100 bin nüfusu bir an önce yakalaması gerekiyor.Bunun için ilk şart ve olmassa olmazımız Üniversite ve Sanayimiz…Üniversite hem şehrimizin sosyal kültürel ekonomik ve ticari dinamiğine katkı sağlayacak hem de Sanayicimizin kalifiyeli eleman sıkıntısına çözüm üretecek.

Bu konuda en son Sayın TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun iki gün önceki İftarımıza katılmak adına Nevşehir e geldiğinde akşam Odamız Meclis Salonunda açıkladı.Hisarcıklıoğlu hatta bunu yüksek sesle sen açıkla dedi.Ben açıkladım Başkan teyit etti.Şuanda bir arsa arayışı içindeyiz 50 Dönüm bir arsa arayışı içindeyiz.Bu yıl sonuna kadar kesin kes bu işin temelini atacağız.

Son olarak Başkan Parmaksız Nevşehir Halkına Bayram Şekeri Tadında bir Bayram Hediyesi olmasını diliyorum dedi.


Vatandaş Fakültenin Nevşehir Merkezde Olmasını İstiyor....


Şimdilerde Gözler 50 Dönümlük arazinin Nevşehir de bir an önce bulunnarak özellikle Nevşehir Merkezinde TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ne bağlı Nevşehir de Fakülte kurulması isteği kamuoyunda çok sık konuşuluyor.

Avanos mu Nevşehir mi? İşte Konu hakkında yorumlar:

Nevşehirli İş Adamı Halis Uluer: Biz Fakültenin Nevşehir merkezine yapılmasını arzu ediyoruz.Şahsım olarak ve Nevşehirli esnaflar olarak üzerimize ne düşüyorsa baışsa bağış destekse destek hazırız yeterki Şehir merkezine yapılsın dedi.

BBP İlçe Başkanı Fatih Sağlamkardeş de Nevşehir merkezde yapılması çok uygun olur.Şehir merkezinin 100 nüfusuna çıkması için hayal kurarken böyle bir fırsatın mutlaka şehir merkezi açısından düşünülmeli dediler.

Muhammet Uysal (Esnaf): Nevşehir şehir merkezinde yapılmalı zira esnaflarımız sıkıntılı.Hiç bir ilçe ayrımı yapılmadan merkeze bu iş yapılmalı diye düşünüyorum.

Ahmet Uluçam:(Üniversite Öğrencisi)- Ben de Nevşehir merkezinde yapılmasını arzu ediyorum.


Bizlerde FİB Haber Merkezi olarak Memlekerimiz Nevşehir'imizin Bir Üniversite kenti olması fikrinden yola çıkarak Ayrıca 100 Bin nüfusun üstünde bir Nevşehir hayalinin hayata geçmesi için mutlaka ama mutlaka Nevşehir Merkee fakülte kurulmalı. İlçelerimiz hepsinin kendine has özellikeriyle Kapadokya bütünlüğü içerisinde Turizm ile anılmasını arzu ediyoruz.

 
Allah kısmet ederse seçimlerden sonraki ilk işimiz kurulacak yeni üniversitemize bağlı bir Fakülte ve sonrasında İş Dünyamızı ve yatırımcılarımızı OSB yatırımlarına teşvik edecek çalışmalar için start vereceğiz.
http://www.etu.edu.tr/