Başkan Aktürk mesajında; “Üç ayların manevi havası içerisinde idrak edeceğimiz kutsal gecelerden biri olan ve bizlere Ramazan ayını müjdeleyen Berat Kandili’ne, bir kez daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” Dedi.

Berat Kandili'nin, sınırsız af ve merhamet sahibi olan yüce Allah'a sığınarak günahlardan arınılan, ilahi lütuf ve bereketlere erişilen müstesna zaman dilimlerinden biri olduğunu belirten Başkan Aktürk, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Türkçesi, temize çıkma, aklanma anlamına gelen ve 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayını müjdeleyen Berat Kandili’ne ulaşmanın manevi hazzını yaşıyoruz. Tövbe kapılarının ardına kadar açık olduğu ve inananların günahlarından arınmasına vesile olacak mübarek Berat Kandili’nde yapacağımız ibadetlerin Allah katında kabul olmasını diliyorum. Bu mübarek gün ve geceler yüce Allah’a yakınlaşmamız adına önemli bir fırsattır. Hak katında cümlemizin beraatına vesile olmasını niyaz ediyorum..”

Bu duygu ve düşüncelerle Ürgüplü hemşerilerim başta olmak üzere tüm İslam âleminin Berat Kandili’ni kutluyor, tüm dünyada barış, huzur ve kardeşliğin daim olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum" dedi.