Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel mesajında şunları ifade etti;

Aziz vatan topraklarımızın Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Başkomutanlığında, Milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığıyla kurtarıldığı ve bunun tüm dünyaya ilan edildiği bu büyük zaferin 100. yılını bayram olarak kutlamanın onur, gurur ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.

Bu gurur, 19 Mayıs 1919’da başlatılan Kurtuluş Savaşı’yla, vatan topraklarımızı işgal eden ve etmeye çalışan düşman ordusunaen ağır şekilde üst üste darbeler vuran, kanımızın son damlasına kadar mücadele etmekten vazgeçmeyen Milletimizin tek yürek olarak kazandığı zaferin gururudur.

Dünyada eşine rastlanmayacak bir destanın yazılmasında büyük bir gün olan 30 Ağustos Zaferi, bütün imkânsızlıklara rağmen yüreği vatan sevgisi ile dolu ordumuzun, milletle kenetlenerek gösterdiği büyük kahramanlıkların ve şanlı mücadelenin sonucunda elde edilen önemli bir askeri başarı olmuştur.

Milletimizin sahip olduğu üstün iradenin, vatan ve millet sevgisinin, eşsiz kahramanlığın, güçlü birlik ve beraberliğin de unutulmaz sembolüdür.

Gücünü ve bekasını birlik, beraberlik ve kardeşliğinden alan milletimizin, tarih boyunca yüce değerler etrafında oluşturduğu bu kenetlenmenin şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da karşılaşacağımız her türlü badireyi aşmamızı sağlayacağına yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılını başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bizlere armağan eden bağımsızlık mücadelemizin bütün kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.