Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Becel, mesajında, 

Daha iyi bir yaşam sürdürebilmelerine, geleceğe daha umutla bakmalarına ve hayattan beklentilerinin karşılanmasına, toplumsal farkındalığın artmasına vesile olması dileğiyle tüm engelli kardeşlerimizin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.
Tohum toprağın bağrına, engelli birey de topluma emanettir. Onlar, içimizden biri toplumumuzun birer parçasıdır. Onları yaşamın her alanında yanımızda görmek engellerini aşarak yaşama sımsıkı sarılmaları konusunda onlara destek olmak yarının birer engelli adayı olduğunun farkında olan herkesin insanlık görevidir.
 
Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, toplumla bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak onların da toplumsal sorumluluk almalarına öncülük etmek, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın da güçlenmesini sağlayacaktır.
 
Bu nedenle engelli veya engelsiz tüm vatandaşlarımızın toplumsal yaşamda etkin bir şekilde yer alabilmesi, fırsat eşitliğinden yararlanması ve hiçbir ayrımcılığa uğramadan haklarının korunması geleceğe güvenle bakmamızın temel şartıdır.
 
Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığı arttırması açısından anlamlı bir tarihtir. Ülkemizde engelli bireylerin yasal haklarının ve yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar, son yıllarda fevkalade artmış ve değişen koşullara uygun olarak da artmaya devam etmektedir.
Engelli olmalarına rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için birer güç kaynağıdır. Tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadeleler takdire şayandır.

Bu düşüncelerle Dünya Engelliler Günü’nde, engellerin kaldırıldığı bir dünya için herkesin daha çok gayret göstermesini diliyor, tüm Nevşehirli hemşehrilerime selam ve saygılar sunuyorum.