NEVŞEHİR(MHA) Vergi Haftası Yıldızlar Satranç Turnuvası müsabakaları 06 Mart 2015 Cuma günü yapılacak.

2001-2002 Doğumluların katılabilecekleri ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Defterdarlığı ile Satranç İl Temsilciliğinin organizasyonunda gerçekleştirilecek olan Vergi Haftası Yıldızlar Satranç Turnuvasında dereceye girecek sporculara ödüller de verilecek.

Turnuvada başarılı olacak sporculara; birinciye Altın madalya+Notebook, ikinciye Gümüş madalya +Tablet bilgisayar, Üçüncüye ise Bronz madalya +Fotoğraf makinesi ile değişik hediyelerle birlikte tüm katılımcılara katılım belgesi İl defterdarlığı tarafından verilecek. tir.

TSF Satranç Yarışmaları Yarışma Yönergesi hükümleri, FIDE satranç kuralları ve turnuva kuralları geçerli olacak. FIDE satranç kuralları (9.1.a uyarınca asgari hamle 20 dir.(Daha önce beraberli teklifi yapılamaz). Geç kalma süresi 10dk. Eşitlik bozma Buchholz (parametreleri -1,-2 alttan) , Sonneborn Berger, Galibiyet sayısı puanlarına bakılarak yapılır. Her ne sebeple olursa olsun 1. Tura gelmeyen sporcu turnuvadan çıkarılır. Turnuva sonuçları UKD hesaplamasına gönderilmeyecek. Katılım 64 sporcu ile sınırlı olup müracaat önceliği esas alınır. Başvurular online nevsehir.tsf.org.tr (Nevşehir satranç il temsilciliği) sitesinden turnuva kayıt linkinden yapılacaktır.Son başvuru, 05.03.2014 saat 17.00 olup 2014-2015 Nevşehir ili vizesi yapılmış TSF lisanslı sporcuların katılımına açık. TSF Lisansı olmayan sporcular, Türkiye Satranç Federasyonu resmi web sitesi olan http://www.tsf.org.tr adresi, lisans kampanyası logosundan lisans işlemlerini gerçekleştirebilirler.16 yaş ve altı parasız. Ödül Töreni (SON tur bitiminden hemen sonra). Talimatta yer almayan konularda karar almaya Satranç İl Tertip Komitesi yetkili. Katılıma göre tur sayısını değiştirmeye başhakem yetkili. Anlaşılmayan konularda doğrudan il temsilcisi ile temasa geçilecek.