Nevşehir'de işletmeciliğini Ali Karataş'ın yaptığı Yiğit Şarküteri Güzelyurt Mahallesi Göktürk Caddesi Serhat Sokaktaki adresinde yapılan törenle hizmete açıldı.

Her türlü damak zevkine hitap edecek "Yiğit Şarküteri" mağazası Nevşehirliler ile buluştu.

Düzenlenen açılış törenine Nevşehir Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Göncü, Eski Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Kavak önceki dönem Belediye Başkanı Celal Yiğit, GÖRBİR Dernek Başkan Yardımcısı Hafız Mahmut Kemikkıran Hoca, iş insaları ve vatandaşlar katıldı.

Hafız Mahmut Kemikkıran Hocanın duaları eşliğinde hizmete açılan Yiğit Şarküteri açılış kurdelesi kesilerek mağaza gezildi.

Davetlilere açılış duasının ardından davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Tamamen yöresel ürünlere yönelik olarak açılan Yiğit Şarküteri’de Pastırma, Sucuk, Pekmez, Tahin, Yumurta, Zeytin Yağı, Tereyağı, Kars Kara Kovan Balı, Kars Eski Kaşarı, Örgü Peyniri, Van Otlu ve Keçi Peyniri, Erzincan Deri Tulum Peyniri gibi birçok yöresel ürün sunuluyor.

İşletme sahibi Ali Karataş, 'Amacımız, tamamen doğal ürünlerden oluşan kahvaltılık ve diğer şarküteri ürünlerini Nevşehirli hemşerilerimizin beğenisine sunmak ve onların damak tadına hitap etmektir. Şimdiye kadar kalitemizden ve prensiplerimizden asla taviz vermedik bundan sonra da vermeyeceğiz' dedi.

Karataş; “Tüm Türkiye’de yaşatılan yöresel ve geleneksel lezzetlerin seçilerek buluşturduğu özel bir nokta oldu. Türkiye’de Antep'ten, Kars'a, Edirne’den Hatay’a uzanan bir çok ürün mevcut. Yaş ürün çeşitlerinden bakliyat, baharat, zeytinyağları ve kurutulmuş ürünlere kadar Türk mutfaklarını Nevşehir'e taşıdık. Türk mutfağının dışında dünyanın beğenisini kazanmış önemli yer sahibi olmuş ithal peynir ve sos çeşitlerini de Nevşehirliler ile buluşturuyoruz” dedi.

Yiğit Şarküteri 

Adres: Güzelyurt Mahallesi Göktürk Caddesi Serhat Sokak No: 30 / A, 50100 Merkez/Nevşehir

Tel:0 545 525 28 19

Açılışımıza özel fiyatlarla sizleri mağazamıza bekliyoruz.