Nevşehir halkı tarafından sevilen ve uzun yıllardır gönüllü olarak AK Parti'ye hizmet eden bayan siyasetçi Makbule Atlı, AK Parti Nevşehir İl Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.


 

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Aday adayı MAKBULE ATLI Öz Geçmişi              

Bankadan emekli olan Makbule ATLI, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesinden Mezunudur.60 eğitim sertifikası ve teşekkür belgesi bulunmakla birlikte, Nevşehir Kadın Derneği Başkanı Nevşehir Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Dernek Başkanıyım. 

AK Parti’nin bütün kongrelerinde katılım sağladım Ak Parti kurulduğundan beri, Ak Parti Kadın Kolları ile bütün seçimlerde referandumlarda aktif olarak çalıştım. Makbule Atlı, olarak Nevşehir Ak Parti Belediye Meclis Üyeliği ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlığı, Okul Aile Birliği Başkanlığı ve Nevşehir Kadın Derneği, Nevşehir Uyuşturucu ve madde Bağımlılığı ile Mücadele Dernek Başkanlığı yapıyorum.

Milletvekili aday adayı ve Belediye Başkan Aday Adayı oldum.  Halen aktif olarak Nevşehir Kadın Derneği, Nevşehir Uyuşturucu ve madde Bağımlılığı ile Mücadele Dernek Başkanlığı, yapmaktayım ak partide halen aktif çalışmaktayım. Belediye seçimlerinde kim aday gölerildi ise aktif çalışmalar yaptım ve kapı kapı ziyaretler ettim milletvekili seçimlerinde yine kim aday gölerildi ise her seçimde aktif çalıştım ben ak parti gönüllüsüyüm vekillerime ve belediye başkanıma Nevşehir ak parti teşkilatına her zaman aktif çalışmalar yapmaktayım birçok projeleri yazdım ve koordinatörü oldum halen devam etmekteyim .

Bu Hayat Senin Hedef sensin uyuşturucuya bulaşma projelerin koordinatörü ve yazanıyım Nevşehirde 2500 gence ulaştık ve bir çok  genci  eğitime yönlendirdik kadının her alanında gelişmesi için çaba göstererek birçok eğitim sertifikası aldım eğitimler veriyorum. Okuma ve yazma bilmeyen kadınlarımıza ilçelerde Halk Eğitim Merkezi kapsamında okuma-yazma eğitimi verdim. 

6.000 civarı ailenin evlerine giderek sosyal incelemelerde bulundum yürütmüş olduğu projelerinde yılda 2500 kişiye ulaştı yazdığı projeler büyük ilgi topladı 5000  aileye ulaştım.

Projelere Hibe desteklerini veren İçişleri Bakanlığı, Aile Sosyal Bakanlığı, Sabancı Vakfı Gençlik Spor Bakanlığı destekledi. Eğitimin yaşı olmadığını ve eğitimin önemini son derece iyi bilen biriyim sahip olduğum sertifikalarından bazıları şunlardır: uyuşturucu eğitim sertifikası. aileiçi iletişim, Siyaset Akademisi, Bilgisayar, Diksiyon ve Beden Dili, AB Proje Eğitimi, İngilizce Eğitim, Ebru, Tezhip, Minyatür, Resim Sanatı, El Sanatları, Okuma ve Yazma Eğitimi Sertifikası, Kadına Şiddet Eğitim Sertifikası, Kadın Girişimcilik Destekleme Sertifikası Madde bağımlılığı eğitim sertifikası gibi birçok sertifikaları mevcuttur.

Başarılarından dolayı Nevşehir’de yılın annesi unvanına layık görüldüm birçok Ulusal Proje yazdım ve bizzat koordinatörlüğünü yaptım anakarada Ak parti toplantılarına katılmaktayım.

Son yıllarda yürütmüş olduğu, Nevşehir İl ve İlçelerinde büyük katılım sağlanarak, ses getiren projelerin bazıları şunlardır;“Meme Kanseri Erken Tanı Projesi”, “Kadın ve Kız Çocukları İnsan Hakları Koruması Projesi”, “Erken Evlilik Çocuk Gelinler Projesi”, “Aile İçi Şiddet”, “Kadına Şiddet” projeleri, “Minikler Adımlar Okula Yürüyor” projesi “Değerlisin Geleceğini Yok Etme” projesi .Eğitim Engel Tanımaz Projesi bu hayat senin hedef sensin projesi cinsel istismar,gibi projeler çok ilgi gördü. Proje yürüttüğüm iller Nevşehir merkez ve ilçeleri Ankara, Konya, Nevşehir Niğde, Mersin, Uşak,Aydın İstanbul, İzmir  gibi İllerde proje yürüttüm hala projelere devam etmekteyim. 

Makbule Atlı, bütün bu çalışmalarından sonra birçok teşekkür belgelerine layık görüldüm. Yerel seçimlerde kadın adaylarımızın tanıtımı için kadın ve siyaset paneline katıldım Kadının siyasette ve Mecliste yeri olan projeyi yürüttüm. 
Dernegizin asıl amacı; 
kız çocukları okula gitmeleri. kadın ve kız çocuklara şiddet çocuk evlikler, istismar engelli hakları ve kadın hakları kadının siyasette  yeri gibi  bir çok konular üzerinde çalışmalar yapmakta  ve proje yürütmekte ve yazmaktayız uluslar arası yazmış olduğumuz bir projede    yabancı ülkedeki çocukların eğitimi türkiyedeki eğitimler   karşılaştırıldı   Eğitime devam takıpsizlige son projemiz Nevşehir ve ilçelerinde okula gitmeyen kız çocukları okula gölerildi ve 50 tane kız çocuğu okuluna devam ettirildi maddi manevi devletten yardım yapıldı 650 aileye ulaşıldı içişleri bakanlı  destekledi erken evlilik      çocuk gelinler projesinde 13, 15 yaş kız çocukları erken evlendirtmek  isteyen   aileler tespit edildi ve 30kadar  kız çocuğu okula gönderildi  750 aile ve okul velilerine  kurumlara   ulaşıldı proje Nevşehir ve ilçelerinde yapıldı içişleri bakanlı destekledi aile içi şiddetin topluma zararları projesinde ise 950 kadına ulaşıldı okul aile birlikleri saha çalışmalarında tespitler ve okul velileri lise öğrencilerine eğitim amaçlı  konferanslar verildi  45 aile  boşanmak üzereyken   vaz geğirildi  devletten maddi manevi yardımlar ulaştırıldı  bir çok aileye iş temin edildi içişleri bakanlı destekledi Minik adımlar okula yürüyor projesi ise içişleri bakanlı destekledi okul öncesine giden ve gitmeyenlerin arasındaki fark anlatıldı 650 aile ile görüşüldü 38 çocuk okul öncesine gölerildi  bu hayat senin hedef sensin projesi ise Nevşehir merkez ve ilçeleri ve 8 tane ilde  yapıldı  Ankara. mersin uşak aydın Konya Nevşehir Niğde gibi illerde yapıldı  2500 gence ulaşıldı 800 aile ve kurumlara ulaşıldı   hala bu proje devam etmekte içişleri bakanlığı destekledi     diğer projelerimiz  meme kanseri erken tanı, eğitim engel tanımaz , anneler engellinin dili toplumun aynası , değerlisin gelecegini yok etme projesi ,ben okumak istıyorum benı okuldan alma  anne ,kadına şiddet , çocuk istismarı gibi bir çok projeleri aynı şekide koordinatörü oldum yürüttük, siyasette kadın projesi yürüttüm .