Ülkü Ocakları Nevşehir İl Başkanlığı Şehadetinin 48. yılında şehitDursun Önkuzu için il ocak binasında Kur'an-ı Kerim okunup dua etti.

Ocak Başkanı Ali Türker; "Türk milliyetçiliği davasının öncülerinden canımız, ciğerimiz,ağabeyimiz... Allah rahmet eylesin ruhuna Fatiha."

23 Kasım 1970'te şehit edilen Ertuğrul Dursun Önkuzu Ülkücü Hareketin “ilk” şehitlerindendir… 

Ankara Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulunda tahsil görürken eğitim gördüğü okulda yakalanıp üç gün süren ve bisiklet pompasıyla ciğerlerine hava basmaya varan ağır işkenceler yapıldıktan sonra, 23 KASIM 1970 günü, okulun üçüncü katından aşağıya atılarak şehit edilen Ertuğrul Dursun ÖNKUZU şehit edilişinin 48. yılında Nevşehir Ülkü Ocakları unutmadı.

Ülkü Ocakları Nevşehir İl Başkanlığı Orta Öğretim Birimi ve Asena Birimi, ciğerlerine hava basılıp üçüncü kattan aşağı atıldıp ardından hastanede 157 numaralı odaya kaldırılan Şehit Dursun Önkuzu için hastaneye giderek, 157 numaralı odaya şehit Dursun Önkuzu'nun resmini ve karanfil koyarak kendisine rahmet dileğinde bulundular.

ERTUĞRUL DURSUN ÖNKUZU KİMDİR?

Ertuğrul Dursun Önkuzu 1948 senesinde Tokat'ın Zile ilçesinde dünyaya geldi. Ankara Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulu'nda eğitim görürken solcu öğrenciler tarafından 23 Kasım 1970'de ciğerlerine pompayla hava basılarak şehit edilen Önkuzu'nun daha sonra intihar süsü verilmek için 3. kattan atıldığı belirlendi. Cenazesi doğduğu yer olan Zile'de toprağa verildi.Ertuğrul Dursun Önkuzu adına birçok şiir ve türkü yazıldı. Yazar Emine Işınsu, "Sancı" isimli romanıyla Dursun Önkuzu'nun hayatını anlattı. Sanatçı Mustafa Yıldızdoğan, şair Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu'nun "Önkuzu" adlı şiirini besteleyerek şarkı yaptı. 12 Eylül Askeri Darbesi'ni anlatan Lütfü Şehsuvaroğlu'nun 'Kafes' isimli kitabından derlenen Kafes filminde ise Dursun Önkuzu'nun canlandırıldığı sahneler mevcuttur 
Kaynak Yeniçağ: Özdağ'dan Önkuzu mesajı!