Nevşehir Ülkü Ocakları İl Başkanlığı Nevşehirli hemşehrimiz Şehit Hasan Levent Pamukçu'yu unutmadı ...

Yapılan açıklamada; "Namus bildiği davası uğruna 28 Aralık 1979 yılında şahadete eren, Nevşehirli yiğit hemşehrimiz Ülkücü şehit Hasan Levent Pamukçu ağabeyimizi; şahadetinin yıl dönümünde bir kez daha minnet ve şükranla anıyor yakınlarına ve camiamıza tekrar başsağlığı diliyoruz. Şehit ağabeyimiz için yarın akşam saat 19:00'da il ve ilçe ocaklarımızda Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılıp dua edilecektir. Tüm halkımız davetlidir." denildi.

Hasan Levent Pamukçu Kimdir?

Ülkücü Şehit Hasan Levent Pamukçu; 21 yaşındaydı. Aslen Nevşehir’liydi, ailesiyle birlikte İstanbul’a göç etmişler ve Bakırköy’e yerleşmişlerdi.  İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi son sınıf öğrencisiydi. Ülküdaşları ve çevresince sevilen biriydi. 

ÜLKÜCÜ ŞEHİT HASAN LEVENT PAMUKÇU
ŞEHİT OLDUĞU TARİH:
28 ARALIK 1979
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İSTANBUL
DOĞDUĞU YER: NEVŞEHİR
OLAY GÜNÜ: Seyyar gazeteci kılığına girmişti bu sefer katiller…. Komünist militanlar her yolu deniyordu. O günde gazete satıcısı olmuşlardı. Evin kapısını çaldılar. Kapıyı açan Hasan Levent’e kurşunlar yağdırdılar. Ülküdaşımız orada şehit oldu.

Onlar Hayatlarının Baharlarında İkbal Peşinde Koşmayıp,Ülkelerinin Bölünmemesi İçin Can verdiler.Onlar Örnek Alacagımız Can Ülküdaşlarımız ! Ahde Vefa Bize Onlardan kalan Miras.Peygamberimize Komşu Oldular.
Bugün Onları Rahmet ve Minnetle Yad ediyor,şükranla Anıyoruz.

وَلاَ تَقُولُواْ لِمَنْ يُقْتَلُ فِي سَبيلِ اللّهِ أَمْوَاتٌ بَلْ أَحْيَاء وَلَكِن لاَّ تَشْعُرُونَ

Ve lâ tekûlû li men yuktelu fî sebîlillâhi emvât(emvâtun), bel ahyâun ve lâkin lâ teş’urûn(teş’urûne).

Ve Allah yolunda öldürülen kimseler için “ölüler” demeyin. Hayır, onlar diridirler. Fakat siz, farkında olmazsınız.