Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Ali Türker, Türk Bayrağımıza yapılan saygısızlığa sert tepki göstererek, "Bayrağa uzanan o elleri kırarız" açıklamasında bulundu.

Ülkü Ocakları bu milletin 57. Alayı olduğunu da hatırlayan Başkan Ali Türker, "her kim olursa olsun o bayrağa el uzatmanın elini, dil uzatanın dilini keseriz" dedi.

Başkanın o sert sözleri şu  şekilde oldu: "Bayrağımız şerefimiz, şanımızdır! Son günlerde dış mihraklı fitne savucunular, İslam düşmanı güruhlar iç meselelerimize karışmak, kararlarımıza tepki göstermek adına şerefsizce gösteriler düzenlereyek şanlı bayrağımızı yakma cürretinde bulunmaktalar.

Kuru gürultü, laf kalabalığı, sosyal medya kabadayılığı ve fırsatcılık yapan namettir!

Fikrimiz, gayemiz ve yegâne düşüncemiz bunu yapanların apaçık alçak ve şerefsiz oldugudugur. Nitekim Gazi Mustafa Kemal, ayaginin altina serilen Yunan bayragini yerden kaldırarak 'Bayrak bir milletin onurudur.' diyerek, Yunan dahi olsa bayrağa saygısızlık yapmanın kabul edilemez bir davranış olduğunu göstermiştir. Fakat bu düsturumuz bu edepsizliklere göz tutacağınız anlamına gelmemektedir. Fırsat verilmesini beklemeden bu tip eylemler veya organizasyonlarla karşılaştığımız yerde tepkimiz Hasan Tahsin'den ,Kıbrıs'taki yiğit askerimizden farklı olmayacaktır.

Siyaset, politika, gelecek ve ikbal üzerine isteyen istediği gibi düşünsün;

konu Dinî Mügmini İslam, vatan ve bayrak olduğunda vereceğimiz net tepki yapacağımız tek eylem sonucu şehadet dahi olsa göz kırpmadan müdahale etmek olacaktır.

Bayrağa ve Kur'an'a uzanan eli kırarız.

Vebaline de olacaklara da şimdiden razıyız.

Ülkü Ocakları bu milletin 57. Alay'ı, Ülkü Ocakları bu milletin kendisidir!"