Ürgüp'te bu yıl eğitime başlayan Ayhan Ertürk İlkokulunun hikayesi...

 Geçtiğimiz yıl, Cumhuriyetin 91. yılında İlçemize atanalı henüz kısa süre olan Kaymakam Alper Balcı, Ürgüp Cumhuriyet Meydanında bir konuşma yapmıştı. Konuşmasını kısa sürede sosyal medyada yayına vermemizin ardından milyonlarca kişiye ulaşmış, paylaşım rekorları kırmıştı. Bunlardan biriside Ardahanlı İş Adamı Selçuk Ertürk'tü.

Ürgüp'e okul yaptıran Selçuk Ertürk bakın okulun hikayesini nasıl anlatıyor:

 ARDAHAN NERE, İSTANBUL NERE, ÜRGÜP NERE

Her şey, Sayın Alper Balcı Kaymakamımın 91. yıl Cumhuriyet konuşmasıyla başladı.

Kendisiyle tanıştığım 2009 yılında memleketim olan Ardahan'da Vali Yardımcısı olduğu zamandı.

Sosyal Medyada Sn. Alper Balcı'nın Cumhuriyetin 91. yıldönümü konuşmasıyla bir daha yollarımız kesişti. O kadar günün anlam ve önemini taşıyan bir konuşmaydı ki hemen aradım, aradan yıllar geçmiş, benim aramama biraz şaşırdı, peşine biraz sohbet muhabbet derken akıllı adam hemen sordu bana, "babana okul yaptırdın mı?" diye, " vakip bulamadım henüz" dedim. "Benim burada ihtiyacım var!" dedi. Bu lafın üstüne bu hayırlı iş başladı ve bugün 2 Kasım 2015'de 6 ay gibi kısa bir süre içerisinde rahmetli babamın adına olan okulumuzu bitirdik.

ERTÜRK ailesi ve şahsım adına merhum Hacı Ayhan ERTÜRK okulunu Ürgüp'te inşaa etmekten onur, mutluluk ve gurur duymaktayım. Bize bu okulun yapım aşamasında destek ve yardımlarını esirgemeyen başta Nevşehir Valisi Sn. Mehmet Ceylan, Ürgüp Kaymakamı Sn. Alper Balcı, Ürgüp Belediye Başkanı Sn. Fahri Yıldız'a ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. 

Böyle hayırlı bir işin meydana gelmesinde, Sayın Ertürk'ün dediği gibi "Her şeyin cumhuriyet bayramı konuşmasıyla başlamasında" Kaymakam Balcı'nın konuşmasını çeken tek ve dünyaya servis eden ilk haber merkezi olmanın gururunda payımıza düşeni alıyoruz. Gazeteciliği 10 yıldır para için değilde, böyle hayırlı işlerde adımızın anılmasını istediğimiz için yaptığımızdan kendimizle gurur duyuyor, bu eserin meydana gelmesinde emek verenleri kutluyoruz.