Kişisel ziyaretlerde bulunuyorum Hiç Bir siyasi beklenti olmaksızın Ülkenin gidişatı ile ilgili düşüncelerimi anlatmak için buradayım.Yani şahsıma yönelik bir politik faaliyet için değil tamamen inandığım gibi ülkem halkı insanlarım için doğru bildiğim her şeyi heryerde anlatıyorum.

Gelecekte ülkemin daha iyi olması için hukukun adaletin demokrasinin ülkemizde tam manasıyla gerçekleşmesi için.Üreticinin emekcinin alın terinin karşılığını bulması için sanayicisinin esnafımızın ticaret erbabamızızn ülkemizin üretimine yönetimine faydalı olması için neler olması gerektiği ile ilgili bilgi ve düşüncelerimi vatandaşlarıma anlatmaya çalışıyorum.

Gelecek günler ne gösterir bilmiyorum.Ama bugünki faaliyetim bunlardan ibaret.Bir kitap çalışmama var.

Nevşehir de Asıl bir uygulama olabilecek kentsel dönüşüm programı başlatıldı biliyorsunuz bu son derece doğru ve yararlı bir projedir.

Ama Nevşehir de inanılmaz haksızlık ve insafsızlık yapılmaktadır.Bunun üstüne basarak söylüyorum.Hemşerilerim bunu iyi dinlesinler biz bu projeyi Sosyal Demokrat olarak çok iyi örneklerini verdik.Bakın biz Ankara da Sayın Murat Karayalçın ile Dikmen vadisinde bunu yıllar öncesinde yaptık.Bizim yaptığımız bu projede vatandaşları hiçbir şekilde mağdur etmedik…Herkes güle oynaya evleri yıktık.Sonra yeni evlerine oturdular.

Şimdi Nevşehir de bizim evlerimiz yıkılıyor… Bizim müstakil bir evimiz var iki katlı.Dört katta müsademiz var.Biz bir şey istemiyoruz bu evimizi burada yıkıyormusunuz? Bize bir daire vermezmisin arkadaşım.Hayır sana bir daire bile vermem diyor.Sana bir daireyi bir sene sonra veririm.Üstüne bir elli milyar daha alırım.Bu iki sene içindede sen gittiğin yerde kiranı sen kendin ödersin.Bu vicdansızlıktır bu insafsızlıktır.Bu hakka adalete sığmaz.Şeriata sığmaz bir vicdansızlıktır.

Belediyeler kar etme kuruluşu değildir. Hemşerilerime söylüyorum ben bu yüzden Belediye ile anlaşmadım evimin yıkılmasına izin vermedim.Paranızı biz peşinde vermeyiz zamana yayarız diyorlarmış.Bu insafsızlığı vicdansızlığı yaparsanız halkımızda seçimlerde size cevabını verir.Bu Nevşehir deki kentsel dönüşüm projesi bu açıdan son derece Nevşehirin aleyhine işletilmektedir bu bir.İkincisi büyük haksızlıklar olmuştur orada istifalar vardır orada bunların detaylarına girmiyorum.Kimilerinin evleri farklı tesbit edilmiş kim ilerinin evlerine farklı fiyatlar verilmiş bunları herkes biliyor Nevşehir de …Bu tüm hemşerilerimizin bilgisi dahilindedir.Eğer Belediye Başkanımız bu iddialarıma yönelik bir şey söylüyorsa bir açıklama yapsın,bir liste yazsın,hangi evi kaça bedel olarak tesbit ettiklerini hangi insanlara kaç lira para ödendiğini ödeneceğini kimlerin hangi fiyat karşılığında ev sahibi olduğunu şöyle bir listeyle yazsın bizde görelim diyelimki biz haksızlık yapmışız sayın Belediye Başakanımız herkese eşit uygulamış heryerde eşit uygulamalar yapmış diyelim.Bir kere bu son derece sağlıklı olabilecek ülke için son derce doğru bir şeydir Nevşehir içinde son derece doğrudur.Çünkü Kapadokyaya yakışmayan Nevşehirin kültürüne tarihine yakışmayan bozuk bir kentleşme vardı.Bunun düzeltilmesi için bu büyük bir fırsat iken,Bu fırsat Ticari bir işletme gibi mantığıyla hareket edilerek değerlendirelememiştir.Nevşehir de ki kentsel dönüşüm tam bir fiyaskodur.Bakın alman Başbakanı Geldi Kapadokyayı ziyaret ediyor bak bu hiçbir şekilde göz ardı edilemez.Kültürel varlıklar kesinlikle korunmalı çeşmelerimiz tarihi eserler evler kesinlikle korunmalı.Bunlar son derece önemlidir.Amerikanın bir taihi kültürü yoktur.ama Avrupa her zaman tarihi ve kültürü ile turizmi ile her zaman ön planda olmuştur.

Romada bir evin kapısın tokmağını değiştirirken,belediye size binbir güçlük çıkarır.Çünkü kültürel değer ve mirasın korunması son derece önemlidir.Nevşehir hak ettiği tarihi ve knetsel dokuya kavuşması için,elimizden gelen her şeyi yaparız yalnız karşımızda iyi niyetli bir yönetim görmek isteriz.Karşınızda adelete gerçekten inanan hukuğa hakka gerçekten inanan yönetim görmek isteriz.Yoksa Nevşehirli hemşerilerim hiçbir federkarlıktan kaçınmazlar.

Ama anlattığım gibi bunlar olmamıştır yanlış yapılmıştır.Yerel demokrasi diye bir şey vardır.Bir şeyi bir mahallede prjeyi o mahalle sakinleyle otururu tartışırsın…Burayı nasıl yapalım?Bu yerel demokrasidir.

Ya siz kimin ne zaman nasıl yapıldığını kimse bilmiyor.Ne yapılacağını kimse bilmiyor? İnsanlar soruyor benim evimi yıkıyorsun ?Bana vereceğin evin fiyatı kaç lira? Bilmiyoruz…Peki benim evimi kaça yıkıyorsun kaç lira tesbit ettin.80 bin lira…Sana şurdan ev vereceğim böyle bir şey olabilirmi ucu açık 150 yede verebilirim 140 ada verebilirim.Bunlar hiçbir şekilde kabul edilebilir bir şey değildir.

Ama ne olduğu kimin yaptığı Nevşehir de kimse bilmiyor,hiçbir hemşerim bu soruların cevabını bulamıyor.Herkezde bu konudan şikayetçi.Özel olarak memnun olanlar vardır.Onu bilmiyorum bunlar nasıl memnun olmuşlar nasıl memnun edilmişler?onlarıda bilmiyorum.Bu konuda Belediyemizde şeffaalık göremiyorum.Sayın Belediye Başkanımız bizi duyuyorsa bu konuda şeffaf açıklama yaparsa tek teke evleri mahalleleri yazarak kimlere ne verilmiş detaylıca bunları açıklarsa seviniriz.Bizlerde öğrenmiş oluruz.

Bütün hukukun adaletin şehirciliğin gerektirdiği durum budur.Ben ama bütün bu soruların cevabını bilmiyorum Belediyeye gittiğimdede bu sorularıun cevabını alamıyorum.

Nevşehir li hemşerilerimde bu soruların cevabı bilmiyorlar.Nevşehir Belediyesinin Şefaf demokratik olmasını bu tür işlerin halkıyla beraber planlaması projelendirmesini görüşmesini ve Nevşehirin hep beraber birlikte  oluşturması gerektiğini hatırlatıyorum.

Nevşehir halkına saygıları varsa,hakka saygıları varsa,adalete saygıları varsa emeğe saygıları varsa insanlara yaşayan insanlara saygıları varsa bunu yapmaları gerekir.

Ama bütün bunlara aldırmıyorlarsa Nevşehir halkı siyasi bir cevabı olması gerekir diyerek Nevşehir halkına son olarak şu mesajı gönderdi….

 

Ertik’in Açıklamalarından Notlar:

Patates konusunda Çiftçilerimizin sorunlarını Yazıhüyük ve Suvermez kasabasında düzenlediğimiz toplantıyla vatandaşlarımıza anlattık anlatıyoruz.Bizim bu ziyaret ve toplantılarımıza CHP Nevşehir il başkanı Sayın Av.Ahmet Göktaş ta sağolsun eşlik etti.Çok sayıda çiftçi hemşerilerimizin katıldığı toplantıda gördüğümüz şudurki;Çiftçilerimizin durumu gerçekten son derece sıkıntılı ve içler acısı durumda.Önümüzdeki günlerde Kaymaklı kasabasındada bir toplantı düzenleyerek patates çiftçilerimizle bir araya geleceğiz.

 

Kitabım Çıkıyor…!

Araştırmalarımı kaleme aldığım Laiklikle ilgili bir kitap çalışmam var.Kitabımın ismi  “Laiklik Akıldır Akıl İslamdır”

 

Oda Seçimleri Şeffaf Olmalı!

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Seçimleri için düşüncem Siyasetin Oda seçimelerine dahil olmamasıdır.Ama işititiğim kadarıyle ne yazıkki talihsiz açıklamlarla birlikte Nevşehir de Siyasetçilerimiz bu konuda taraf olmuşlardır.Bu durumu kınıyorum.

 

Nevşehir de kentsel dönüşüm tam bir fiyaskodur.

Nevşehir de haksızlık ve insafsızlık yapılmaktadır

 

 

Üniversite:

Üniversite de bir çok emeği geçen isimlerin kuruluşların valilerin hayırseverlerin gayretleri olmuştur. Nevşehir üniversitesi AK Partinin değil onların emeği geçiştir.

Türkiye için genel bir karara alınmış her ilde bir üniversite yapılmıştır Nevşehir de de yapılmıştır.

Herkesin emeği katkısı olmuştur.Kimse Üniversitemizi siyasete alet etmesin.Asla Malzeme olarak kullanmasın.

Çiftçi Perişan…!

Nevşehir de Tekel kalkmıştır.Tekel taskobirlik üzüm üreticisinin arkasında iken şimdi üzüm tüketicisi zor durumda kalmıştır.Üzüm buğday ve patates üreticisinin durumu zor ise bunun yansıması olarak muhasebecisinden küçük ve büyük esnafına kadar sıkıntıya sokmuştur.

Rakamlarla birlikte düşünüldüğünde gelinen tablo da insanlarımızın memnun olması mümkünmü.Türkiye Cumhuriyeti ismi yavaş yavaş siliniyor.Ziraaat bankasından TC yazısı silinmiştir.İmralı ya şimdi Devlet ayağına gidiyor tüm Nevşehirli gelinen bu tablodan menunsa diyeceğim bir şey yok.

İstanbulda bir daire 80 milyara yapılıp 1 trilyona satılıyor devlet bunu görmüyormu ülkede demokrasi yoktur hukuk yoktur.

Buradan Siyasilere Sesleniyorum..!

Buradan Siyasi bir çağrıda bulunmak istiyorum. Siyasi partiler Ön seçim ve tercihli oy sistemini kuralallara bağlamamız gerekiyor.Seçmenimiz kendi vekilini seçme hakkına sahip değil.Açıkcası malum günümüz seçim sisteminde Sana kendi milletvekilini seçtirmiyor. Bu ne demektir sen milletvekilini seçmeyi bilmiyorsun demektir.Sen Başbakan seçmeyi biliyorsunda milletvekili seçmeyimi bilmiyorsun.Hiçbir vatandaşımızın bu tablodan memnun olma gibi bir durumu yok.Adaylar seçmenelerine değil genel başkanınana yaranmaya çalışıyor,kendilerini onlara beğendirmeye çalışıyor .

Yine buradan Siyasi bir çağrıda bulunarak sesleniyorum. Siyasi partiler yasasını yüksek sesle Başbakana söyledinler dile getirsinler.Ön seçim ve tercihli oy kuralallara bağlamamız gerekiyor.Siyasi partilerin işleyişinde demokrasi olmasa işleyişte Demokrasi den bahsedemeyiz….