TFF İl Temsilcisi M. Tolga Karaca, Nevşehir’in profesyonel futbol liglerinde bir temsilcisinin bulunmayışının ilimizdeki amatör futbol takımlarınını da hedefsiz bıraktığına dikkat çekti.
Radyo Mega’da Haber Panoramanın canlı yayın konuğu olan TFF İl Temsilcisi Karaca, Nevşehir’in profesyonel liglerde temsil edilebilmesi için bu şehirde yaşayan 7’den 70’e herkese görev düştüğünün de altını çizdi.
Karaca, “Nevşehir’imizin uzun yıllardır profesyonel liglerde temsilcisi bulunmuyor. Bu durum ilimizde bulunan amatör futbol takımlarının da önünü kesiyor. Keza, ileriye yönelik bir hedefleri kalmıyor. Amatör lig şampiyonu en nihayetinde BAL Ligi temsilcimizle müsabaka oynuyor. Kazanırsa ilimizi bölgesel amatör ligde temsil etmek durumunda. Bu nedenle amatör futbol takımlarımızın gelişebilmesi için ilimizin bir an önce profesyonel liglerde mücadele edebilecek bir takıma kavuşması gerekiyor. Bu konuda da 7’den 70’e herkese görev düşüyor. İlimizin profesyonel lige çıkabilecek ekibini desteklemeleri gerekiyor” dedi.