Kendisinden emin olan NTSO Başkanı Arif Parmaksız,kendisinde bu güveni oluşturan etmen olarak ise Nevşehir İş Dünyasının sağ duyusu ve vicdanını işaret etti. 

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Arif Parmaksız FİB Haber Merkezine özel açıklamalarda bulundu.Parmaksız Adaylık sürecinden gelinen noktaya merak edilen tüm sorularımızı cevaplandırdı…
"
Nevşehir i 2023 Vizyonuna taşımamız lazım...Nevşehir ve anadolu Bürokrat yetiştirmekte zorlanıyor..."

-Nevşehir iş dünyasının heyecanla beklediği Oda seçimleri 15 Mayıs tarihinin belirlenmesi konusunda hafta içi değilde hafta sonu yapılsa daha iyi olurdu şeklinde bir takım kamuoyunda görüşler var bunun hakkında neler söyleyeceksiniz?

-Biz hafta sonu malum mevsim itibariyle çoğu hemşerimizin bağda tarlada bahçede 
olabileceği yada hafta sonunu ailesiyle birlikte geçirmek isteyeceği düşüncesiyle hafta içi bir tarihin daha mantıklı ve daha uygun olduğu kararına vararak oda seçimleri için hafta içini belirledik.Seçim takvimindede tarihi belirlerken tarihi ileri alıpta şehrimiz iş dünyasında bir yüksek tansiyon, gerginlik yaşanmamasını istememizden kaynaklanıyor dedi.

- NTSO Başkanı ve Adayı Arif Parmaksız ; "Seçim sürecinde kimseye laf söylememeye hiçbir polimiğe girmemeye  bir anlamda Nevşehir iş dünyasının zarar görmemesi adına büyük hassasiyet ve özen gösterdiğimizi görüyorsunuz bu konudaki tavrımız bundan sonrada devam edecektir dedi."Parmaksız, daha evvelde açıkladığım gibi gerek Benim ve Ailem için aynı zamanda ekibim ve Nevşehir  iş dünyasında yer alan saygın iş adamlarımız için de geçerli bu durum herhangi bir şekilde bel altı vurulmaması durumunda hiçbir zaman hiçbir kimse için hiçbir şey konuşmayacağım. Bundan böylede böyle olacak.Ortamı gerip kırgınlığa küskünlüğe sebep olmaya gerek yok...

 

-Siyasete girmeniz konusunda çevrenizden baskı varmı? Siyasete girmeyi düşünüyormusunuz?Bu konuda neler düşünüyorusunuz?

Kesinlikle Ne Milletvekili nede bir Belediye Başkanı olmak gibi bir düşüncem yok.Bizim yolumuz belli kulvarımızda belli…Biz memleketimiz Nevşehir e İş dünyasına hizmet vermeyi kendimize şiar edindik….

 TOBB daki Göreviniz Nevşehir için nasıl bir anlam taşıyor...?

-Benim TOBB yönetim kurulunda ve Gümrük AŞ.yönetim kurulunda olmam Nevşehir ve iş dünyası adına gurur verici bir durumdur. Bu görevde yer almak çok ama çok önemli.Şuan Karadeniz Doğu Anadolu Bölgesi dahil ülke genelinde 81 vilayetteki bir çok ilden bu görevlerde kimse yok.Biz buralarda yer almamız TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu ile birlikte Ülkemiz adına da önemli kararlar veriyor olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

İşte Başkanı yerinde bulamıyoruz diyenler var...Bu tür Görevlerde makam koltuğunda oturarak kimseye fayda sağlayamaz memlekete hizmette getiremessiniz. Biz keyfimiz için Ankara da değiliz.Ankara da bulunmanın memleketimiz adına büyük getirisi vardır .Bunu iş dünyamızda herkes çok iyi bilir.Kaldıki biz Oda Başkanlığımız görev ve yetkileri dışında memleketimize ve insanımıza bir çok konuda yardımcı oluyoruz.Bunu tek tek söylemek istemiyorum.Kazanan Nevşehir Kazananın Nevşehirli olması bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor birde üstüne Allah razı olsun denilince işte o zaman bana yetiyorda artıyor bile…

 

Şuan TOBB ve Gümrük AŞ de ki görevlerim neticesinde şehrimize TSE nin hemşerilerimin ayaklarına kadar gelmesinden, TOBB dan  Eğitim desteği,Gümrüğün gelmesine, TOBB tam teşekküllü hastanesinden Gümrükte genç bir çok hemşerilerimizin çok iyi şartlarda işe yerleştirimesine kadar bir çok faydalar sağladığı bir gerçektir…Kolayla bu görevlere gelinmiyor …Bu görevler öyle kolaylıkla kimseye teslim edilmiyor...Açıkcası  bu görevler yenmez içilmez.Şimdiye kadar Hiçbir zaman makam koltuk peşinde olmadık olmayacağızda…Bizler hizmet aşığı Nevşehir sevdalısı bu şehrin hizmetkarlarıyız.Açıkcası Halkımıza hizmet getiren bir görevin şehrimize katkıları teker teker anlatmakla bitiremeyiz. Açıkcası bulunduğumuz görevimiz itibariyle sadece Nevşehir için değil hatta tüm İç Anadolu şehirlerimizede bu anlamda katkılarımız var. İnşallah bundan sonrada TOBB deki görevimiz itibariyle Önceliğimiz şehrimiz Nevşehir e önemli katkılarımız sürecek.

 

-Bundan sonraki süreç sizin açınızdan nasıl işleyecek?

Biz seçim tarihi belirlerken bize verilen seçim takvimiyle süreciyle ilgili tarihi uzatmak istemedik.Zira Seçim tarihinin uzaması demek gerginlik yaratabilir biz Odamız seçimlerinin Demokratik şeffaf ve layıkıyla Nevşehir ve Nevşehirliye yakışır bir üslupta yapılmasını arzu ediyoruz dedi.

Parmaksız, şu an Bizdende diğer karşı ekiptende arkadaşlarımız meydanda yaklaşık 100 er kişilik ekiple çalışmalarımız sürüyor.  

Bundan sonrası için Bekleyip hep birlikte sonucu göreceğiz dedi.

-Nevşehir in gözle görülür ve herkesimce kabul gören ortak en büyük sorunu birlik beraberlik. Bu konuda en güzel örnek olarak komşumuz Kayseri deki birlik beraberlik ve dayanışmanın şehrimize gelmesinde sizce neler yapılmalı…?

Öncelikle biribirimize tahammül göstermeyi öğrenmemiz ve uzayan el bizden olsun düşüncesiyle başarılı olanların önüne engel değil önlerindeki engelleri aşmak için katkıda bulunmamız şart. Nevşehir hemşerilik bilinci ve kent milliyetçiliği önemli faktör...

Nevşehir iş dünyasında yer alan bütün girişimci ve yatırımcı iş adamlarımız alın teri aklı ve zekasıyla emeğin sonucunda başarıya giden yolda gayretli çalışmaların ortaya koymuşladır.

Kendisini ispat etmiş İş Dünyamızla Markalaşmış bir Nevşehir Avrupa kenti ise en büyük hayalimiz.Bunun içinde hepimiz tek bir elden tek bir yürekle birilk ve dirliğimizi ortaya koymamız gerekiyor.Gurbette nasıl ki okulda üniversitede askerlikte ve iş dünyasında hemşericilik olgusunu tam manasıyla yaşamamız gerekiyorsa içerde de bu toprakların evlatları olarak kardeşliğimizi hazmederek yaşamamız şart dedi.Bu memleket için bir çivi çakandan da Allah razı olsun diyen Parmaksız, Nüfusuna göre Hayırseverlikte Kayseri den de öndeyiz.Hatta Türkiye de bu konuda ilk sıradayız dedi.

 

Seçimden sonraki projeleriniz neler olacak?

Öncelikle şunun altını çizerek belirtmek isterimki; Odalarımız İş Dünyalarının bir çatısıdır. Yoksa Odalar kesinlikle vaad edilecek vaad verilecek bir yer değildir. Bizlerinde Böyle bir vaadlerde bulunma lüksümüz de asla olamaz. Bizim Oda olarak görev ve sorumluluklarımız belli.Bu görev ve sorumluluğu layıkıyla yerine getiriyoruz.Ve Oda görevlerimiz dışında da şehrimizede katkımız ne şekilde olabilir düşüncesiyle katkı ve desteklerimiz sürüyor.

 

Ben iyi bir Nevşehir Milliyetçisiyim. Ben bu toprakların evladıyım.Bu topraklarda doğdum yaşıyorum ve bu topraklar için hizmet veriyorum Allah kısmet ederse yine bu topraklarda öleceğim. Şimdiye kadar kendi şahsi kontenjanım dahil sayın  eski Bakanımız  Ali Coşkun ve TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu da dahil onlarında kontenjanlarını Nevşehir adına kullanmış bulunuyorum.

Biz NTSO olarak şimdiye kadar Nevşehirin sosyal kültürel ekonomik konularında elimizden gelen tüm hizmeti sunmak için elimizden gelen tüm çalışmaları yürüttük.elbette eksiğimiz hatalarımız vardır olacaktırda.Eski Merhum Valimiz Sayın Şinasi Kuş ile İstanbuldaki gurbetçi hemşerilerimizi teker teker dolaşıp Üniversitemiz için destek topladık.Üniversitemiz bu şehir için hep önceliğimiz oldu.Hala da desteğimiz sürüyor sürecek…

Hep hayalimdir Nevşehir için ilk öncelik kısa vadede hep Nüfusun 100 binin üzeri olmalı.bu hedefe ulaşmanın ilk formülüdür Üniversite.İnanıyorumki Hedefimizde 2023 Vizyonu Nevşehir önceliğinde çalışmalarımız sürecektir dedi.

-Özellikle AK PArti Nevşehir Milletvekili Sayın Erdal Feralan’ın açıklamaları sonrasında sizin onu mahkemeye vermenizden sonra  Yapacağınız çalışmalarda Siyasi destek alamaz deniyor …

İktidarla ters misiniz yoksa Sayın Feralan ile yaşanılan durum tamamen şahsi bir durum mu?

Bu durum tamamen şahsi bir konu. İktidar partisiyle ters düşmemiz söz konusu bile olamaz. Zira biz gerek Başbakanımız Erdoğan ile Gerekse Bakanlarla farklı yerlerde bir araya gelme şansı buluyoruz. Yoksa bizim Başta AK Parti dahil hiçbir siyasi partiyle hiçbir sorunumuz yok  tüm siyasi partilere aynı mesafedeyiz dedi.

Başkanlığı yeniden kazanırsanız neler değişecek?İlk yapacağınız iş ne olacak..

Üyelerimizin teveccühleri ile yeniden Başkan seçilirsem yarım kalan ve tamamlamayı planladığımız işlrimiz var.Önce onları tammalayacağız.Nevşehir iş dünyasının yanında olarak onların tüm sorunlarına çözüm üretmek için gecemiz gündüzümüz ile çalışmaya devam edeceğiz.Benim telefonum 24 saat açıktır.Beni kim ne zaman hangi sıkıntısı olduğunda ararlarsa her zaman yardımcı olmuşumdur sadece atamalar haricinde,bundan sonrada yardımcı olmak adına elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım  dedi.

 

Geçmişte ki oda seçimleriyle bugünü kıyaslarsanız bugün neler değişti olarak görüyorsunuz?

Geçmiş Oda seçimlerinde Siyasetin bu kadar etkin ve net bir tavırla taraf içerisinde olduğunu görmemiştim.Kanun koyucuların belirlediği şekilde Siysetin bulaşmadığı bir seçim olmasını isterdim.Zira Odalarımız Siyaset üstü bir yerlerdir.İş Dünyası kendisini yönetecek kişileri belirleyecek etkin ve seçkin kişilerdir.Bu yönüylede bu bir siyasi seim değildir bunu özellikle belirtmek isterim.

 

16 Mayıs sabahında seçimlerin tamamlanıp NTSO da Yakup Zağlanmış bey Başkan olursa kazanırsa tavrınız ne olacak ? Yaşamınızı Ankara da mı sürdüreceksiniz…

Sondan başlayayım kesinlikle Ankara da değil memleketim Nevşehir de yaşamımı sürdüreceğim. Yakup Bey kazanırsada tebrik edeceğim. Israrla vurguluyorum bu demokratik bir yarış bu yarışta kimsenin kimseye küsme kırılma darılma gibi lüksü olamaz.Herkesinde Başkanlık için adaylık konusu en demokratik hakkıdır.Bu yarış 15 Mayıs akşamına kadar sürer.16 Mayıs sabahı ise seçim yarışı biter en azından benim için bitmiştir. Yine tüm hemşerilerimle abi kardeş dost olarak münasebetlerimiz devam edecektir. Kaldıki Nevşehir iş dünyasının kutuplaştırılmasına ve ötekileştirilmesine kesinlikle müsaade etmem dedi.

 

Son olarak eklemek istedikleriniz? Sürpriz ve müjdeleriniz olacakmı?Yoksa seçim sonrasına mı bırakıyorsunuz?

 

 

Öncelikle sizde buradayken sizlerde şahit oldunuz Bakanlıktan resmi yazımız şuan elimize ulaştı.“Nevşehir ili Merkez ilçe Boğaz köyündeki faaliyet halindeki 51 sanayi kuruluşunun yer aldığı yaklaşık 84 hektarlık alanda Nevşehir İslah Organize Sanayi Bölgesi OSB yer seçiminin yapılması talebi kabul edildiğine ilişkin resmi yazımız elimize ulaştı dedi…”

 

Parmaksız: “03 Ocak 2013 tarihinde Nevşehir İslah Organize Sanayi Bölgesi yer seçiminde Enerji Bakanlığının koymuş olduğu olumsuz görüş 22.04.2013 tarihi itibariyle kaldırılmış olup,buna göre Nevşehir İslah Organize Sanayi Bölgesinin tüzel kişilik kazanmasında herhangi bir mani kalmamıştır.

 

Bundan sonraki süreçte bölgenin kuruluş protoklü hazırlanarak tüzel kişilik kazandırılıp en kısa sürede islah şartları yerine getirilecektir dedi.”

NTSO Başkanı Parmaksız: 6 Yıllık çalışmalarımızın bugün sonuç vermiş olması oldukça memnuniyet verici bir gelişme.Nevşehir Özel OSB mizdeki yatırımcılarımızın en büyük sıkıntılarını bu şekilde gidermiş olmaktan dolayı son derece  mutluluk duyuyorum. Nevşehir Özel OSB de yaşanılan sorunun çözümünde emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum.Nevşehir Özel OSB deki tüm İş Adamlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum dedi.

 

Parmaksız Nevşehir İş dünyasına hizmetlerimiz ve güzel haberlerimiz çalışmalarımızın karşılığında neticelendikçe sizlerle paylaşacağız.

Ben Allah kısmet ederse yine sizlerle birlikte zaman zaman açıklamalarımız olacak Tüm Odamız üyelerinden seçimlerde vicdanlarının seslerine kulak vermelerini istiyorum.Hiçkimse kimsenin oyuna ipotek koyamaz.Verilecek oylar kişinin kendisiyle Allah rasındadır.Ben bu bağlamda kazananın Nevşehir olmasını diliyor Saygı ve sevgilerimi gönderiyorum.FİB Haber Merkezinede bana bu şansı verdiği için teşekkür ediyorum dedi.

- FİB Haber ÖZEL-