SAĞLIK VE AFİYET İLE NİCE BAYRAMLARA
Arefe günü sabah namazının peşinden teşrik tekbirleriyle başlar kurban bayramı heyecanımız. Hele mezarlık ziyaretiyle sevdiklerimizle buluşmamız ve onlarla hasret gidermemiz bayramlarımızın olmazsa olmazıdır.
Bayram namazını kılıp kurbanlarımızı keserek etlerini ihtiyaç sahipleriyle paylaştığımız anlar mutluluğumuzun zirve yaptığı anlardır.    
Bayrama sevinçle ulaşan her mümine, bu sevinci elinden geldiğince yaymak ve yaralı gönüllere merhem olmak yaraşır. Zira bayramlar infak, ikram ve yardımlaşma günleridir. Kurbanlarımızda komşunun, akrabanın, yoksulun, yetimin ve muhtacın hakkını gözetelim. Verdiğimiz kadar kazandığımızı, paylaştığımız kadar zenginleştiğimizi unutmayalım.
Bayramların özü sıla-i rahimdir. Anne babamız başta olmak üzere büyüklerimizi ziyaret edip hal ve hatırlarını soralım. Vereceğimiz hediyelerle küçüklerimizi sevindirelim. Bayram neşesine hastaları, yaşlıları ve yalnızları ortak edelim.
Ahirete göç eden geçmişlerimizi ve mübarek vatanımız için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle yâd edelim. İslam beldelerinde darda ve sıkıntıda olan kardeşlerimiz için el açıp Rabbimize yalvaralım. Onların da barış, huzur ve güven içinde ulaşacağı nice bayramlar için Cenâb-ı Hak‘tan lütuf ve inayet dileyelim.
Yüce Rabbimizin   “Müminler ancak kardeştir.”( Hucurât,10) ilahî fermanına uyarak aramızdaki muhabbet ve güven bağlarını pekiştirelim. 
Bayramlar affetme ve kucaklaşma günleridir. Bu günleri fırsat bilerek, kardeşliğimize gölge düşüren çekişmelere, dargınlıklara ve küskünlüklere son verelim. Unutmayalım ki bir Müslümanın üç günden fazla kardeşiyle küs durması helal değildir.(Buhârî, Edeb, 62.) Bayramın huzur ve kardeşlik iklimini hep birlikte yaşayalım.
Unutmayalım ki birbirimize sunduğumuz her bayram hediyesi, bizi Rabbimizin rızasına ulaştıracaktır. Birbirimize sunabileceğimiz en güzel bayram hediyemiz ise kalbimizin derinliklerinden gelen selam ve dualarımız, tebessüm ve ziyaretlerimiz olacaktır.
Rabbimize şükürler olsun. Elhamdülillah. Bizi dünyada bayram sevincine kavuşturdu. Ahirette de cennetine ve cemaline kavuştursun.
Kurbanınız kabul, bayramınız mübarek olsun.
HÜSREV ÖNDEGELEN