Kapadokya FM radyosunda her hafta iki gün canlı yayınlanan görmeyen gözler programının diyetisyen konukları anne ve babaları çocuklarının düzenli ve dengeli beslenmesi konunda uyarılarda bulundular.
Görme engelli Ömer Kavak tarafından hazırlanıp sunulan Görmeyen Gözler Programına konuk olan Diyetisyen Zerrin Yüce ve Musa Çatak, düzenli ve dengeli beslenmenin en önemli noktalarından birinin sabah kahvaltısı olduğuna değindiler.
Sabah kahvaltısının güne hazırlık anlamına geldiğine işaret eden diyetisyenler Yüce ve Çıtak, küçük yaştaki çocuğu bulunan annelerin ise her şeyden önce çocukla arasındaki sevgi bağını kurmaları gerektiğini vurguladılar.
Çocukla annesi arasında kurulacak sevgi bağıyla çocukların beslenme konusunda da velilere sorun çıkarmayacağına dikkat çeken Diyetisyen Zerrin Yüce, “Annelerin hemen hemen her konuda olduğu gibi beslenme konusunda da çocuklarına verecekleri eğitim önemli. Düzenli ve dengeli beslenme alışkanlığı çocuğun doğumundan itibaren çocuğa kazandırılması gereken bir alışkanlık” diye konuştu.