Aşırı kilolarınızdan mı şikayetcisiniz? Fazla kilolarınızdan kurtulmak mı istiyorsunuz? Paniğe kapılmayın ancak sonbahara girdiğimiz bugünlerde sağlıklı zayıflama için kolları sıvayın.

Zayıflamak, sağlıklı bir bedene sahip olmak, en doğal besinler seçmek ve daha rahat bir yaşam sürmek için bilinçli bir şekilde hareket edilmelidir. Bu yolda ise uzmanların görüşü önemsenmelidir.

Kulaktan dolma bilgiler yerine bilimsel şekilde kanıtlanan gerçeklerden faydalanılmalıdır. Bu konuda yaşamınıza yön verecek isimlerden biri de Diyetisyen Saime Nur Kaya'dır.  Diyetisyen Saime Nur Kaya Beslenme ve Diyet Kliniği öncülüğünde sağlıklı bir yaşam sürebilirsiniz.

Nevşehir'de Diyetisyen Saime Nur Kaya kendi kliniğinde, danışanlarına tıbbi danışmanlık yapmaktadır.  

Diyetisyen Saime Nur Kaya, fazla kilolarından rahatsız olanlar ve sağlıklı yaşam için gerekli olan bilgileri okuyucuları ile paylaştı.

OBEZİTENİN SEBEP OLDUĞU HASTALIKLAR VE ÇÖZÜMÜNE DAİR

Obezite Nedir?

Obezite ya da daha bilinen adıyla şişmanlık, vücutta aşırı yağ birikimi olarak tanımlanabilir. Gelişmiş ülkelerin yanı sıra gelişmekte olan ülkelerde de hızla artmakta olan bir hastalıktır. Ülkemizde neredeyse her 3 kişiden 1’i obez kategorisindedir.

Obezite Nasıl Belirlenir?

Obezitenin belirlenmesi için Beden Kütle İndeksi (BKİ) denilen bir değer kullanılmaktadır. BKİ bireyin vücut ağırlığının (kilogram), boy uzunluğunun (metre cinsinden) karesine bölünmesi ile hesaplanır. (BKİ = kg/m2). Buna göre BKİ değeri 30 ve üzerinde çıkan bireyler ‘obez’ olarak adlandırılır.

Obezite Beraberinde Hangi Hastalıkları Getirir?

Obezite, pek çok sağlık problemine sebep olmakla birlikte kişinin sosyal hayatını ve psikolojisini de etkileyen önemli faktörlerden biridir. Obezitenin neden olduğu bazı sağlık sorunları şu şekilde sıralanabilir;

  • İnsülin direnci, Tip 2 diyabet (Şeker hastalığı)
  • Metabolik sendrom, Dislipidemi
  • Koroner arter hastalığı
  • Yüksek tansiyon
  • Kan yağlarının yükselmesi
  • Kas-iskelet sistemi hastalıkları
  • Solunum güçlüğü, Astım
  • Karaciğer yağlanması
  • Zorlu gebelik süreçleri ve menstruasyon düzensizlikleri
  • Yeme bozuklukları gibi ruhsal sorunlar
  • Bazı kanser türleri

Obeziteden Kurtulma Yolları Nelerdir?

Bireylerin obeziteden kurtulmak için bazı yaşam tarzı değişiklikleri yapmaları gerekir. Obezitenin tedavisinde egzersiz programı, davranış tedavisi ve diyet tedavisi kullanılmaktadır. Bu 3 bileşenin en önemli basamağı sağlıksız beslenmeye son verip yeterli ve dengeli beslenme düzenini benimsemektir. Bu durumda bir uzmandan yardım almak; bireyin vücudunun temel ihtiyaçlarını öğrenmesi, besin gruplarını tanıması ve yeme davranışını bilinçli bir eylem olarak yapması açısından önem taşımaktadır. Bu sayede birey hem ihtiyaçlarını ve bu ihtiyaçları nasıl karşılayacağını, hem de bu yolda karşılaşacağı zorlukları nasıl aşacağını öğrenmiş olacaktır. Diyetisyen kontrolünde yapılmayan ve çok düşük kaloriler içeren diyetler ise kişiye sağlık kazanımından ziyade yeni sağlık yükleri getirebilmektedir.

Kilolarınızdan kurtularak, sağlıklı bir yaşam ve sağlıklı diyet için Diyetisyen Saime Nur Kaya Beslenme ve Diyet Kliniği’ne mutlaka uğramalısınız.

Diyetisyen Saime Nur KAYA'nın Beslenme ve Diyet Danışmanlığı Merkezi 

Telefon: 0530 016 65 95

E-Posta: [email protected]

Adres: Yeni Kayseri Cd. Okul Sk. Arzum Apt.  No: 36/3 ( Şekerci Kuruyemiş Üzeri ) Nevşehir