TÜİK’in açıkladığı Nisan ayı enflasyon verilerini değerlendiren Türkiye Kamu Sen Nevşehir İl Başkanı Turgay Çetin, enflasyon farkının aylık ödenmesini istedi. 

Nisan ayı aylık enflasyon rakamlarının açıklandığını ve TÜİK verilerine göre Nisan ayı enflasyonu yüzde 7.25 olarak gerçekleştiğini, yıllık enflasyonun ise yüzde 69.97’ye ulaştığını belirten Türkiye Kamu Sen Nevşehir İl Temsilcisi Turgay Çetin, enflasyon farkının aylık ödenmesini talep etti. 

Çetin, "1 Ocak / 30 Nisan tarihlerini kapsayan dört aylık enflasyonun yüzde 31.71 e yükseldiğini belirten Çetin, “Bilindiği üzere kamu çalışanlarına 2022'nin ilk altı aylık dönemi için sadece %7.5 maaş artışı yapılmıştı. Geride kalan dört aylık sürede memur maaşları %24.21 Enflasyonun altında kaldı. Önümüzdeki iki aylık sürede gerçekleşecek enflasyon artışları da göz önüne alındığında kayıplarımızın daha da artacağı görülmektedir. Bu durumda Haklı Talebimiz olan, Enflasyon farkının aylık ödenmesi uygulamasına derhal geçilmesi zorunludur” dedi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in ‘Memuru enflasyona ezdirmeyeceğiz’ şeklindeki sözünü hatırlatan Çetin, “Bu söz havada kalmamalıdır. Gereği yapılmalıdır” diyerek sözlerine son verdi.