Genel Sağlık-İş Sendikası Genel Sekreteri ve genel merkez yönetim kurulu üyesi Sinan Sevimli, FETÖ soruşturmalarının ülkemizde sağlık sektörünü nasıl etkilediğine dair değerlendirmelerde bulundu.

Sürecin hukuki boyutunun daha iyi işletilmesi gerektiğine dikkat çeken Sevimli, “Bütün iş sektörlerinde olduğu gibi Sağlık sektöründe de FETÖ/PDY ile ilgili ciddi sancılar yaşanıyor. Bizim bu konuda en büyük eleştirimiz ani reflekslerle hareket edilmesi ve kamu çalışanlarının hukuki anlamda haklarını tam olarak arayamamaları. Bir kamu personeli hakkında eğer böyle bir durum varsa hukuki süreci işletirsiniz. Eğer cezai ehliyeti varsa gereken çalışmayı yaparsınız. İhraç mı, işten atmamı, hapse atmamı cezası hukuken kesinleştikten sonra kararınızı verirsiniz. Burada bizim önceliğimiz bu vatanın bölünmez bütünlüğüne kastı olan, her kim ise hangi iş kolunda olduğu veya sendikaya üye olduğuna bakılmadan cezası verilmeli” dedi.

Genel Sağlık-İş sendikasının yeni yeni yapılanma çalışması içerisinde bulunduğuna dikkat çeken Genel Sağlık-İş Sendikası Genel Sekreteri Sinan Sevimli, “Sağlık alanında ülkemizde öncelikle özelleştirme sorunlarının öne çıktığını görüyoruz. Bu durum sağlık çalışanlarının yanında Vatandaşı da olumsuz etkiliyor. Söz konusu sıkıntıların maddi, manevi ve psikolojik olarak insanımızı nasıl etkilediğini ve çözüm yollarının neler olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bunların doğru sendikacılık ve doğru müdahale ile çözülebileceğine inanıyoruz. Sendikamızda bu anlamda evet sorunlarımız bir hayli fazla ama sendikamız kendisine olan öz güveniyle birlikte bu sorunları çözebilecek deneyimde ve inançta” açıklamalarında da bulundu.