Birleşik Kamu İş Konfederasyonuna bağlı ve sağlık iş kolunda faaliyet gösteren Genel Sağlık İş Sendikası Nevşehir İl Temsilciliği görevine 08/12/2016 tarihi itibari ile Sadık DOĞRUL getirildi. Konu hakkında açıklama yapan DOĞRUL; "Sendikamızın amacı: vazgeçilmez ve devredilmez insan hak ve özgürlüklerinin korunması ve geliştirilmesi temelinde, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkeleri doğrultusunda, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün korunması, Atatürk’ün ilke ve devrimlerine bağlı kalarak sosyal adaletin gerçekleştirilmesi çalışma barışının sağlanması, kamu sağlık çalışanlarının temel hak ve çıkarlarının savunulması amacıyla kurulmuş bir sendikadır. Sendikamız Emperyalist merkezlerce dayatılan, sağlığı piyasalaştıran politikalara karşıdır, sınıf ve kitle sendikacılığı temelinde, Atatürk’ün başlattığı ulusal, kamucu ve halkçı sağlık politikalarını ve Tam bağımsız Türkiye’yi savunur. Çalışanlar arasında farklı çalışma biçimlerine (4C,4B vb.) karşı çıkar, kadrolu, güvenceli çalışma biçimini savunur.
    Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, sendika üyelerinin ve tüm çalışanların, sağlık hizmetlerinden ücretsiz, eşit ve adaletli bir biçimde yararlanabilmeleri için oluşturulacak her türlü sağlık politikasına doğrudan müdahale edebilmeyi, görüş bildirmeyi, alternatif kamucu sağlık politikaları üretmek amacıyla proje üretmeyi ve çalışmalar yapmayı, bu maksatla idari ve hukuki zeminde girişimde bulunmayı amaçlar.
    Sonuç olarak Tüm sağlık çalışanlarının her türlü haklarını Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün İlke ve İnkılaplarından ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucu değerlerinden taviz vermeden sendika olarak mücadelemizi sürdüreceğiz.
    Tüm yurttaşlarımıza saygılarımı sunar daha sağlıklı bir hayat temenni ederim." dedi