% 70.6'sı aşılanan Nevşehir'de düşük riskli 'mavi' kategoriye ulaşmaya az kaldı. Vatandaş, yetkililerin sesine kulak verirse Nevşehir çok yakında "MAVİ" aydınlık günlere ulaşabilecek.

30 Temmuz 2021 tarihinde aşı tablosu rengi turuncudan sarı renge dönüşen ilimiz Nevşehir bugün (17 Ağustos 2021 Salı) itibariyle 1.doz aşıda % 70.6'yı geçti. Böylece aşı tablomuzun rengi sarıdan maviye doğru oldukça yaklaştı. Şimdi Hedefimiz %75'i geçerek MAVİ renk olmak. Bu konuda her zaman Nevşehir halkının aşı bilinci ve desteğine teşekkür ediyoruz.

Nevşehir, yüzde 70.6 aşılama ortalaması ile halihazırda 'orta riskli' olarak ifade edilen sarı kategoride. Şehrin 'düşük risk' olarak ifade edilen mavi kategoriye geçmesi için aşılama oranlarının yüzde 75'e ulaşması gerekiyor.

"KORONADAN TEK ÇIKIŞ YOLU AŞI"

Pandemiden tek çıkış yolunun aşı ile mümkün olabileceğinin altını çizen Nevşehir Sağlık İl Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, "Kovid-19 pandemisinden kurtulabilmemizin tek yolu aşılanmak. Ekonomi çarklarının eskisi gibi dönmesini, okulların açılmasını ve normal hayata dönmeyi istiyorsak toplumdaki bağışıklık düzeyini yükseltmek amacıyla mutlaka aşılama oranlarının yükselmesi gerekiyor. Vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Biz aşımızı oldu isek bile olmayanlara aşı yaptırmaları konusunda telkinde bulunarak sorumluluğumuzu yerine getirebiliriz. O nedenle aşılarını yaptırmamış ya da ikinci ve üçüncü doz aşı zamanı gelmiş olan vatandaşlarımızı aşılarını yaptırmaları için merkezlerimize bekliyoruz." diye konuştu.

Nevşehir'de kaç kişiye Covid-19 aşısı yapıldı? İşte son durum!

Nevşehir il genelinde Kovid-19'a karşı aşılama hızla devam ediyor... COVID-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu verilerine göre 17 Ağustos 2021 Salı günü Türkiye genelinde ve Nevşehir il genelinde yapılan Aşı sayısı açıklandı. 

Sağlık Bakanlığı Covid-19 aşısı bilgilendirme platformunda açıklanan rakamlara göre Nevşehir’de bugün 18.50 itibarıyla 323 bin 675 doz aşı yapıldı. Birinci doz aşı yapılan sayısı 164 bin 558 kişi olarak açıklanırken ikinci doz aşı uygulanan kişi sayısının ise 129 bin 005 olduğu açıklandı.

Nevşehir’de bu bugün 18.50 itibarıyla ise 323 bin 675  doz aşı yapıldığı belirtildi.

İşte Nevşehir'de aşı tablosu: