Türk Kızılay’ı Nevşehir Şubesine Nevşehir’ li hayırsever vatandaş tarafından hibe edilen Mercedes marka otobüsün iç dizaynı, İl Özel İdaresi ile Türk Kızılay’ı Nevşehir Şubesi arasında gerçekleştirilen ortak proje çerçevesinde yapılan protokol ile tefriş edildi.

İlimiz genelinde kan bağışını, Kızılay faaliyetlerini artırmak ve vatandaşların hijyenik temiz sağlıklı bir ortamda kan bağışı yapabilmesi amacıyla İl Genel Meclisinin 4.birleşiminde alınan karar ile Mercedes marka araç; 4 adet Doner Yatağı (Kan Bağışçısı), Araç Kliması, 4 adet TV ve Tanıtım Monitörü, Hijyenik ortam sağlanması için klima, Kan bağışçısını muayene etmek için Doktor kabul birimi, Kan bağışçılarının form doldurması içim bölmeler, Kan bağışından sonra dinlenme ve ikram bölmeleri olarak tefriş edildi. Bunun yanında aracın genel bakım ve onarımı da aynı protokol çerçevesinde gerçekleştirildi.

Türk Kızılay’ı Nevşehir Şube Başkanı Cengiz Gülen desteklerinden dolayı İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün ve Avanos Kaymakamı İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Mustafa Eldivan’a teşekkürlerini arz ederek Kızılay Haftası sebebiyle plaket takdim etti.  Başkan Gülen, İl Genel Meclis Üyelerine Kan Bağış aracını tanıtarak Türk Kızılay’ı olarak faaliyetleri hakkında kısa bilgiler verdi.