Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı EDES Programı kapsamında finanse edilen ve Nevşehir Valiliği koordinasyonunda Nevşehir İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından yürütülmekte olan Engelli Hastaların Tedavi Dışı Zamanlarda Değerlendirilmesi Yönelik Proje Açılışı yapıldı.

Açılışa Kozaklı Kaymakamı Kemal Duru, Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe, Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Hakan Öcal, İdari Hizmetler Başkanı Mehmet Gizligider, Kozaklı FTR Hastane Yöneticisi Dr. Atikullah Ghiasee , Nevşehir Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Vekili U. Tolga Yamen, Nevşehir ADSM İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Bekir Bilgen, Hastane Yöneticileri, Hasta ve Hasta yakınları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Uzm. Dr. Muhammet Çömçe “Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemiz sahip olduğu termal tesisle Türkiye'nin her noktasından fizik tedavi ihtiyacı duyan hastalara hizmet vermekte ve hastanemizde tedavi gören hastaların tamamı engelli hastalardan oluşmaktadır. Ortalama 30 gün yatış süresine sahip olan her hasta için hastalar vakitlerini değerlendirecek fırsat oluşturulmak amacı ile bu proje hazırlanmış ve hayata geçirilmiştir. Proje Kapsamında Sportif faaliyetleri gerçekleştirmeleri amacıyla Kondisyon Salonu oluşturulmuş olup içerisine (Koşu Bandı, Yatay Kondiksiyon Bisikleti, Eliptik Bisiklet, Bobath Egzersiz Yatağı, Avuç içi Kavrama Topları, Dumble Seti, El-Ayak Bileği Ağırlık Seti, El Beceri Panosu, Cırt Cırt El Çalışması, Bobath Topu, Çivi Tahtası (Pergue Board), Dikenli Toplar, Vida Tahtasi, Parmak Ağırlık Seti, Threa Bant Seti, Dijifleks Seti, Denge Tahtası, Balance Trainer Denge Cihazı, Med Minderi, Ahşap Adım Ayarı, Üçgen Pozisyon Yastıkları, Omuz Pulleyi, Power Web, Denge Pedi, Tilt Table, Ayakta Durma Sehpası, Beceri Küpü) Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastemize kazandırılmıştır. Ayrıca hastaların sanatsal ve kültürel açıdan desteklenmesini sağlayacak Sinema gösterimleri, Bağlama Kursu faaliyetleri başlamış olup, bu hizmetin verilebilmesi için( Stor Perde, Sinema perdesi, Ses Sistemi, Sinema Filmi DVD’si, Laptop, Bağlama, Tabure, Nota Standı) alınarak çok amaçlı salonumuz düzenlemiştir. Hastanemizde haftalık düzenli olarak sinema gösterimleri, bağlama kursları, hastalarımızın refakatçileri ile fizik tedavi çalışmalarını yapabilecekleri kondisyon salonları oluşturulmuş, Engelli hastalarımız tedavi dışı zamanlarda daha etkin olmalarına katkı sağlanmıştır. Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi verdiği sağlık hizmetinin kalitesinin artırılmasının yanında hizmet çeşitliliği ile alanında örnek oluşturacaktır. EDES Proğramı kapsamında gerçekleşen Projede emeği geçen başta Sayın Valimiz İlhami Aktaş, Nevşehir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Yöneticileri ve emeği geçen tüm yönetici ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.