Nevşehir Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği’ne bağlı Kozaklı Fizik Tedavi Hastanesinde hastalara ve hasta yakınlarına hastane hemşiresi Nilay Bektaş tarafından karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı seminer verildi.
Eğitime Hastane Yöneticisi  Dr.Atikullah Ghiasee, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Erdal Yalçın, Hasta ve Refakatçileri ile personeller katıldı.

Eğitimin başında Dr.Ghiasee "net rakamlar olmamakla beraber Türkiye’de ki zehirlenmeleri %31 ini karbonmonoksit zehirlenmesi olduğu vakidir. Bundan dolayı gerekli önlemleri hat safhada tutmamız ve elimizden geldiğince yakınlarımızı bilinçlendirmemiz gerekir” ifadesini kullandı. 
Daha sonra ise eğitim hemşiresi Nilay Bektaş hazırlamış olduğu görsel efektler eşliğinde, katılımcılara karbonmonoksit zehirlenmesinin önlemleri belirti ve bulguları hakkında ve zehirlenme tespit olunduğunda nasıl bir ilk yardım uygulanması gerektiği hakkında eğitim verdi. Müteakibinde eğitim hemşiresi Nilay Bektaş konu hakkında hasta ve refakatçilerin sorularını yanıtladıktan sonra eğitim sona erdi.